Search
Close this search box.

Kort nieuws op dinsdag 22 augustus 2000

Volgens (luister) getuige staat de experimentenzender van Veronica FM 103,6 MHz in Tilburg nu on-onderbroken aan vanaf donderdag. Dit is tevens bevestigd door CBT. Peilingen wijzen uit naar de zelfde zender-installatie van 8FM Tilburg. Het signaal is erg hard en bevat RDS. In de komende weken wordt er stevig aan de zendinstallatie gewerkt.

Er bestaan vele soorten radiostations, inmiddels hebben we op de RadioWereld 8 groepen geselecteerd, want vandaag is er weer een nieuwe categorie toegevoegd, zit zijn de Internet-Stations Voor een compleet overzicht kijkt u hier.

Heb je Winamp mp3 speler ? Maak met dit programma je eigen radiostation!

Luister hier naar een interview over de OLON / Radio 1 / Omroep Groesbeek betreffende uitfasering analoge lijnen KPN, uitgezonden op Radio 1 afgelopen zaterdagochtend rond 7:25, nogmaals te beluisteren bij omroep Groesbeek

Ook voor de NPS begint in september het nieuwe televisieseizoen. Met veel nieuwe programma’s, maar ook met bestaande programma’s die vernieuwd of verhuisd zijn. Als eerste omroep zet de NPS een volledig overzicht van de programmering online.

De Amerikaanse zangeres Whitney Houston werpt zich op als voorvechtster van de zwarte gemeenschap in haar land. Met een verwacht budget van liefst een miljard dollar wil ze de komende tien jaar films produceren die de ,,volwassen kant” van zwarte acteertalenten moeten tonen.
Het Britse showbizzpersbureau WENN meldt maandag dat Houston genoeg heeft van films die ,,zwarte entertainers presenteren als clowns om een blank publiek te vermaken met onbeschaafde kinderachtige grapjes”. Houston betaalt de films niet uit eigen zak, maar zegt het benodigde geld uit andere bronnen bijeen te zullen brengen.

BNN heeft wederom nieuw talent aangetrokken tot de zender, ditmaal is dat voormalig TMF-presentatrice Bridget Maasland. Zij zal het nieuwe radioprogramma BNN for Live presenteren wat een podium’ voor beginnende bands moet worden.

De lokale omroep Kempen FM uit Hapert heeft een nieuwe frequentie, het betreft het 97,2 MHz met 400W ERP. Op dit moment is er al enkele dagen een draaggolf te horen op deze frequentie, nog geen audio, maar dit zal niet lang meer duren… Men is ook nog steeds te horen op 105,7MHz en te bezichtigen op Kempenfm.nl.

Het veilingprogramma ‘Veilen op 6’, dat door SBS 6 tijdens de seizoenspresentatie is gepresenteerd als innovatief veilingprogramma is geschrapt uit de programmering. Het programma dat 18 keer zou worden uitgezonden is volgens producent Ibidlive geschrapt omdat de aandeelhouders van het veilingbedrijf Ibidlive niet accoord konden gaan met een definitief contractsvoorstel.

Radio 10 FM heeft over het eerste halfjaar 2000 onvoldoende geprofiteerd van de groei van de radioreclamemarkt. Dit schrijft Wegener NV in haar halfjaarbericht.

Eindelijk, Diana Woei is weer op TV. De populaire weatherbabe heeft haar geluk gezocht in de regio, bij TV West. Diana is de 2e vervanger van vaste weerman Huub Mizee, en diens vervanger Erik Krediet. Maar wie is Woei eigelijk, kijk hier….

Op deze site vind je het laatste muzieknieuws en de concertagenda

De eigenaar van een website die een programma verspreidt voor het kopiëren van DVD’s, moet die voorziening ongedaan maken. Dit heeft een federale rechter in de VS in hoger beroep bepaald. Acht grote filmstudio’s uit Hollywood hadden het proces aangespannen, omdat het met deze software, DeCSS, mogelijk is goede illegale kopieën te maken van de speelfilms die op DVD’s worden verspreid. Eric Corley, eigenaar van de hackerswebsite www.2600.com waarop de code werd getoond, moet de gewraakte software van zijn site verwijderen.

Arbeidsvitaminen heeft op verzoek van chatters èn programmamakers van de Nederland / België-Tour de chat opnieuw geopend. Surf naar De Avro en u kunt dagelijks tussen 09.00 -12.00 uur chatten. Met bijvoorbeeld Wim Rigter, het productieteam of andere gasten. Regelmatig treft u op deze site ook de 3 FM Webcam aan!

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot woensdag