Kort nieuws op dinsdag 29 augustus 2000

3fm geeft kaartjes weg voor het returnconcert van de Dijk op 11 september in de Melkweg. Na een jaar ‘sabatical leave’ zijn ze terug met een nieuw album getiteld ‘Zevende Hemel’. De 800 kaartjes zijn te winnen via de (nog niet vernieuwde) 3fm site. Het concert wordt op do 14 september uitgezonden op 3fm. Helaas vermeld de site niet in welk programma. Wij gokken dat het ’s avonds zal zijn. Heeft u 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Jeroen Pauw , EX nieuwslezer van RTL zal niet exclusief voor BNN gaan werken. Hij gaat namelijk ook meedraaien in het ‘Met het oog op morgen’ team als presentator, en da’s geen exclusief BNN programma. Of Pauw ook de opvolger zal worden op woensdagavond van Frits Spits staat nog niet helemaal vast.

Het Commerciële Veronica wordt vrijdag 5 jaar oud, maar hoelang blijft het nog Veronica….

Gisteren was het al weer 5 jaar geleden dat de commerciële zender SBS-6 van start ging

De Britse commerciële televisiezender ITV wil de wereldberoemde film Doctor Zhivago opnieuw gaan verfilmen. De zender heeft daarvoor zo’n 29 miljoen gulden uitgetrokken, zo meldt de Britse krant Sunday Times.

Tv-hoofdredacteur Hans Maarten van den Brink van de VPRO stapt per 1 januari op. Naar eigen zeggen wilde hij na vijf jaar iets anders gaan doen, maar hij is ook ontevreden over de ‘oosteuropese bureaucratie’ die de netprofilering van de publieke omroepen is geworden.

Online onderzoeksbureau Multiscope heeft onderzoek verricht naar de penetratie en potentie van zowel apparaten en diensten op het gebied van mobiele telefonie, computers en internet. Zo’n 56% van de Nederlanders heeft een mobiele telefoon. 63% van de jongeren tussen 12 en 20 jaar heeft een mobiel, onder wie relatief meer prepaids. Lees meer op multiscope.

De NOS heeft het televisiecontract met de 57 bij de NOC*NSF aangesloten sportbonden met vier jaar verlengd.

‘De Nederlandse uitgeverij De Telegraaf kwam gisteren met een gratis middagkrant, News.nl. Net als de gratis ochtendkranten Metro en Spits verschijnt News.nl in tabloidformaat. Maar natuutlijk hangt hier ook een website aan vast. Kijk maar eens op www.news.nl

Op 4 september start RTL4 weer met “Goede Tijden, Slechte Tijden”, nog altijd Neerlands populairste soap. De serie gaat een feestelijk seizoen tegemoet, want ze viert alweer haar tiende verjaardag!

RTL heeft in Duitsland de tennisser Boris Becker aangetrokken als deskundoloog bij het voetbalcommentaar.

Gisteren was het 78 jaar geleden dat de eerste commercial op de radio werd uitgezonden op de Amerikaanse radio.

Nederland haalde met de veiling van vergunningen voor een nieuwe generatie mobiele telefonie zes miljard gulden uit de markt. Veilingen in het buitenland leverden tientallen miljarden méér op. Zijn er met de veiling van zogenoemde UMTS-frequenties Nederlandse miljarden verkwanseld? De Tweede Kamer heeft om opheldering gevraagd en start een onderzoek. De betrokken bewindslieden Zalm (VVD) en de Vries (VVD), willen vooruitlopend op het Kamerdebat, geen commentaar leveren. Prangende vragen aan de meesters van de veiling. Lees meer in het NRC

De Nederlandse uitgeverij De Telegraaf komt vandaag met een gratis middagkrant, News.nl. Net als de gratis ochtendkranten Metro en Spits verschijnt News.nl in tabloidformaat. De Belgische gratis ochtendkrant Metro komt iets later dan gepland uit, maar zal er begin oktober zeker zijn.

De twee belangrijkste commerciële tv-zenders in België, TVM en RTL-TVi, introduceren in oktober een anti-zapsticker. Hiermee denken de stations kijkerstrouw te stimuleren. Via de sticker wordt geregistreerd of de kijker heeft afgestemd op een van beide commerciële stations.

Op GSM-Shopping kunt u de laatste gsm nieuwtjes vinden met ook een eigen e-zine met een oplage van zo’n 1000 stuks. Verder is er meer informatie over het wapgebeuren, wedstrijden en tal van andere leuke gsm diensten zoals een veiling en een gratis helpdesk.

Het televisieprogramma Urbania van de NPS portretteert wekelijks drie inwoners van één van de grote steden. Op de vernieuwde site worden de makers op hun beurt voorgesteld. Verder informatie over de afleveringen, reacties van kijkers en de rubriek Urbania Varia.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

See you again, bay bay…