Kort nieuws op donderdag 10 augustus 2000

RadioWereld is op zoek naar een Veronica en een 538 watcher, helaas zijn wij niet in staat om dagelijks te luisteren naar elk radiostation. Wie houd ons op de hoogte van alles wat intressant is voor berichtgeving op RadioWereld.

KPN is ernstig in verlegenheid gebracht door zo’n 20.000 houders van een mobiele telefoon onnodig een aanmaning te sturen. Volgens KPN hadden de klanten hun telefoonrekening niet betaald. Na woedende telefoontjes van aangeschreven klanten kwam het telecomconcern er achter dat er wat mis was gegaan. Zij krijgen nu een excuusbrief in de bus.

In de club Zelf een tv serie schrijven probeert de oprichtster van de club om, samen met de leden, een script voor een tv-serie te schrijven. Via het forum leveren leden ideeën aan voor de verhaallijn en zo vormt zich langzaam het script voor Splash. Iedere week ontstaat er op deze manier een nieuwe aflevering, net als bij een echte televisieserie. Via korte samenvattingen van de vorige episodes weet ook iemand die niet vanaf het begin de ontwikkelingen heeft gevolgd waar het verhaal over gaat.

Uitgeverij Wegener neemt de elf huis-aan-huis-bladen over van H.J. Willems. De elf bladen, waarvan de grootste het Woensels Weekblad is, hebben een totale oplage van 162.500 en verschijnen alle in Zuid Nederland. Bij H.J. Willems werken veertien mensen.

Op de site worden de seconden al afgeteld. Volgende week, op 15 augustus, gaat Qineboko open, bijgenaamd ‘het eerste vituele reclamebureau van Nederland’. Wie denkt ook zelf wel eens een reclame-idee te kunnen bedenken, kan vanaf die datum op het internet opdrachten vinden van bedrijven die ideeën zoeken voor acties en campagnes. De beste inzendingen worden vervolgens aan die opdrachtgevers voorgelegd. De beloning kan, aldus de initiatiefnemers, oplopen tot zo’n 15.000
gulden. Lees verder in het NRC

De Amsterdamse hoofdofficier van justitie J. Vrakking ziet af van een strafzaak tegen RTL Nieuws. De redactie van dit tv-programma werd gisteren op de vingers getikt door de Raad voor de Journalistiek wegens het uitzenden van een geluidsfragment uit een besloten zitting van het proces tegen wapenhandelaar Mink K. ‘Het is een duidelijke uitspraak waar we tevreden mee zijn. We hopen dat alle media een les hebben geleerd’, stelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Lees verder in de Volkskrant

City FM is gisteren voor de vierde keer dit jaar enkele uren uit de lucht geweest. Oorzaak was een fout bij KPN. Bij onderhoudswerk in Den Haag werd een draad losgetrokken. Het station, dat uitzendt in Amsterdam, Haarlem, Zaandam en omgeving, wil de economische schade van 350 duizend gulden verhalen op KPN. Het telecombedrijf wijt de problemen aan de aparte voorzieningen die voor City FM zijn getroffen.

De extreem-rechtse Oostenrijkse populist Jörg Haider wordt zanger. Hij neemt deze maand samen met een bekende radioster een lied op.

Vrijdag 8 september heeft voor de 8ste maal de party “Wild At Heart” plaats in zaal Holvenia te Geel. Op zich misschien geen groot nieuws, ware het niet dat deze spetterende party LIVE zal worden uitgezonden op internet via cyberdanceradio Studio FM! Je kan intunen via de Studio FM-site (www.studiofm.cjb.net), maar ook via de officiëele Wild At Heart-site (www.wildatheartparty.cjb.net) waar je tevens alle informatie over dit evenement terugvind! Stem dus op vrijdag 8 september af op Studio FM, en beleef de party van je leven live op je PC!

OpenTV gaat systemen leveren aan Golden Channels, het grootste kabeltelevisiebedrijf in Israël. OpenTV gaat met name besturingssoftware leveren voor interactieve diensten via opzetkastjes. Dit maakte OpenTV bekend. Financiële details worden niet vermeld. Golden Channels wil in de herfst van dit jaar interactieve televisie lanceren. De Israëlische onderneming heeft 460.000 abonnees. Israël is volgens OpenTV een belangrijke markt.75 Procent van de Israëlische markt heeft toegang tot kabeltelevisie.

Het gemeentehuis van Aalsmeer is enkele uren telefonisch onbereikbaar geweest, omdat alle lijnen waren afgesloten door KPN Telecom. De gemeente had nog een telefoonrekening openstaan uit mei en reageerde niet op de aanmaningen. De sanctie van KPN bleek te werken; de rekening werd betaald en in de loop van de dag was het gemeentehuis weer aangesloten op het telefoonnet.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Als ik om opslag vraag blijkt mijn werk onbelangrijk, maar als ik een dag vrij vraag, ben ik onmisbaar.