Search
Close this search box.

Kort nieuws op maandag 28 augustus 2000

Over enkele dagen staat de nieuwe website van BNN online: per 1 september om precies te zijn. In de tussentijd kunnen bezoekers nog steeds informatie bekijken over programma’s. Er zijn bijvoorbeeld pagina’s over het tv-programma BNN at Work en over de nieuwe serie Robotwars.

Erik de Zwart en Marika de Zwart zijn de trotse ouders van een dochter genaamd Jasmijn Jannette Maren. Jasmijn woog bij de geboorte 3410 gram en was 51 centimeter lang. Van harte gefeliciteerd.

Afgelopen zaterdag was de laatste uitzending voor Loretta Schrijver en Jeroen Pauw. Na de uitzending bood weerman John Bernard het vertrekkende duo bloemen aan voor 11 jaar trouwe dienst. Helaas zijn we even vergeten dat Pauw afgelopen vrijdag de jonge leeftijd van 41 heeft bereikt, ook al weer gefeliciteerd

Het publiek op het driedaagse popfestival a Campingflight to Lowlands Paradise lijkt het verbod op crowdsurfen te eerbiedigen. Vrijdag deelde het bewakingspersoneel slechts enkele waarschuwingen uit. Het crowdsurfverbod is voor het eerst van kracht tijdens Lowlands.

Luister ook eens naar de wereldomroep van Nederland.

De Limburgse omroep L1 is volgens de balans na het eerste boekjaar een succes. Dat schrijft L1 in haar eerste jaarverslag. L1 is een publiek-private samenwerking die ontstond uit de fusie van TV8 Limburg en de publieke Omroep Limburg.

En dan nu het weer met ……..Paulus Pietsma. In het dagelijkse radioprogramma Ruuddewild.nl op Tros 3FM, wordt iedere dag kort aandacht besteed aan het weeronderdeel Paulus Pietsma. Ook Paulus Pietsma heeft het internet gevonden. Op deze site kun je de oude berichten van deze favoriete Friese Weerman downloaden en beluisteren.

De vorige week gehouden Carolinedag is een groot succes geworden. Duizenden luisteraars belden, emailden of stuurden een fax naar de studio’s in Engeland. Het signaal van Caroline werd via de BBC Worldservice uitgezonden en was tot in Moskou te ontvangen. Ook de Caroline Conventie in Leeuwarden kon zich in een grote belangstelling verheugen, ruim 300 fans bezochten die dag het oude zendschip van Veronica dat afgemeerd ligt in Leeuwarden. De supportersgroep hoopt binnen een maand of drie defenitief te beginnen met uitzendingen via de 1296 KHZ vanuit Engeland.

Mission Impossible’, ‘Charlie’s Angels’ en vele andere klassieke tv-series gingen al voor. Een bioscoopversie van ‘The A-Team’ kon dan ook niet uitblijven. De bedoeling is om de film in een nieuw jasje te steken met een moderne uitstraling en jongere acteurs dan de in tv-serie.

CNN werd in 1997 geconfronteerd met lieden die ongevraagd de nieuwskoppen overnamen via software als Nu.nl gebruikt en heeft daar toen technische maatregelen tegen genomen. De tekst illegal use verscheen op de paginas die dergelijke piraterij bedreven. Is CNN dommer dan Nu.nl?’ Lees meer in de Volkskrant

Big Brother van VTM en de BUS van VT 4 starten dan toch beide op zondag 3 september. Aanvankelijk was het de bedoeling om de BUS op maandag te laten starten, maar na lang onderhandelen met productiehuis Endemol, eigenaar van de programmaformule, mag het een dag eerder. Endemol was naar verluidt niet echt happig om die toestemming te verlenen.

Wie dacht dat met Big Brother de grenzen in televisieland bereikt waren, heeft het mis. Amerikaanse programmamakers hebben een tv-serie bedacht waarin de echte bekentenissen van beruchte moordenaars, verkrachters en andere zware misdadigers centraal staan. Het programma wordt op 10 september gelanceerd onder de titel Confessions.

De 39-jarige Richard Hatch is tot winnaar uitgeroepen van de immens populaire Amerikaanse televisieserie Survivor. Hij krijgt 1 miljoen dollar (ongeveer 45 miljoen frank). Hatch was een van de zestien deelnemers aan het realityspel van het tv-station CBS op een onbewoond eiland voor de kust van Maleisië. Het programma groeide snel uit tot de populairste zomerserie uit de Amerikaanse tv-geschiedenis. In het najaar brengt VT 4 een Vlaamse versie van het programma onder de titel Expeditie Robinson.

Algemeen directeur Cees Vis verlaat per 1 december de STER. Hij stapt over naar PCM Landelijke Dagbladen, waar hij binnen de directie verantwoordelijk wordt voor het advertentiebedrijf. Daarmee volgt Vis in feite Rob Steenbergen op, die vertrok naar Het Parool. Vis wordt bij de Ster opgevolgd door Julius Minnaar, die nu nog sales director is. Vis was 3,5 jaar bij de Ster werkzaam.

Het Amerikaanse reality-programma Survivor, dat uitgezonden wordt door CBS heeft in de slotaflevering 51 miljoen kijkers getrokken. Dat is bijna net zoveel als de tijdens de Super Bowl, de American Football finale.

De Britse televisieploeg die vorige week vrijdag in Liberia was opgepakt op beschuldiging van spionage, is vrijgelaten. Twee Britten, een Sierraleoner en een Zuid-Afrikaan werkten via de productiemaatschappij Insight News Television aan een programma voor het Nederlandse 2Vandaag en het Britse Channel Four. Maar volgens de Liberiaanse autoriteiten maakten zij in opdracht van buitenlandse mogendheden een ,,valse documentaire”, die de indruk moest wekken dat de regering van Liberia betrokken is bij diamanthandel in Sierra Leone.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Lekker weertje vandaag he.