Search
Close this search box.

Kort nieuws op maandag 7 augustus 2000

De RadioWereld kreeg een verzoek van een nieuwslezer die per direct een baan zoekt in de mediawereld ! Hij heeft een professionele, vlotte nieuwspresentatie en kan ook redactie voeren. Hij kan omgaan met een computer en diverse audioprogramma’s. Eerder heeft hij ervaring opgedaan bij diverse (grote lokale) omroepen.
Heeft u een vacature die aan dit profiel voldoet, laat ons dan via E-Mail weten, waar wij de CV naar toe kunnen sturen.

Maandagmiddag omstreeks 12.00 uur zal Midstad FM Utrecht via de ether te beluisteren zijn op de frequentie 88.7 MHz. Dit in het kader van het U-dance festival. Midstad FM start dan tevens een heftige campagne om nu eindelijk eens op de kabel te komen in Utrechts Stad. Casema houd dit nog steeds tegen omdat er in Utrecht geen programmaraad is. Meer info op www.u-dance.nl of www.midstad.nl

Big Brother Ruud” Bernard uit Breda gaat voor Omroep Brabant TV drie zomerfestivals presenteren. Op zijn eigen wijze gaat Ruud bekijken wat de bezoekers aan die festivals bezighoudt. Het gaat om het Floralia Country Festival, het Flevo Totaalfestival en het Festival van het Levenslied.

RadioWereld is op zoek naar een 538 watcher, helaas zijn wij niet in staat om dagelijks te luisteren naar elk radiostation. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld.

Broadcast Partners en Nozema praten komende week opnieuw over hun conflict over de vernieuwing van de zendmast in Hilversum. Ze doen dat op verzoek van vice-president R. Orobio de Castro van de rechtbank in Amsterdam. Vrijdag diende een kort geding over het conflict. Ten behoeve van de veiligheid tijdens de bouw van een nieuwe zendmast is het nodig dat Broadcast Partners het signaal van Radio538 – dat uitzendt via de zendmast in Hilversum – zijn signaal verzwakt. Broadcast Partners is dat niet van plan, terwijl dat volgens Nozema wel was afgesproken.

Een doos met filmopnamen die cineast Theo van Gogh van Curacao naar Nederland had verstuurd, bleek bij het openen een heel andere inhoud te hebben. In plaats van de zeven blikken film met scenes uit van Gogh’s nieuwe film Baby Blue, zaten er twee zakjes ‘wit poeder’ in de doos. Volgens van Gogh gaat het om cocaine. De ontdekking is een zware klap voor de makers van de film die nu belangrijk filmmateriaal kwijt zijn. Theo van Gogh heeft een beloning van 100.000 gulden uitgeloofd voor vinder van de vermiste filmopnamen.

In Spaarnwoude, het recreatiegebied ten westen van Amsterdam, is het Dance Valley-festival gehouden. Volgens de organisatoren van het Nederlands grootste dansfestijn hebben naar schatting meer dan 60.000 bezoekers het evenement bezocht. Tijdens de jaarlijkse dansmarathon in de openlucht is het publiek tot middernacht vermaakt door in totaal 120 disc-jockeys op dertien podia.

Telecom-aanbieder Ben gaat strenger controleren op discriminerende en pornografische sms-berichten die publiekelijk getoond worden. Zoals bij muziekzender TMF, waar jongeren met elkaar sms’en via tekstpagina’s. Het Antidiscriminatiebureau Zaanstreek heeft geklaagd over de inhoud van deze berichten. Lees verder in de volkskrant

Amsterdammers houden, ondanks de invoering van de digitale decoders, voorlopig de beschikking over 32 gratis televisiezenders. Kabelmaatschappij UPC voert dit najaar de decoder in, waardoor het aantal gratis te ontvangen kanalen zou worden verminderd tot vijftien. Wie meer zenders wil ontvangen buiten het basispakket, zou daar apart voor moeten betalen. Maar tot september 2001 zijn de Amsterdammers daarvan gevrijwaard. Hoe het basispakket eruit komt te zien is nog onduidelijk. In elk geval komt BBC World terug, evenals Rai Uno en de Spaanse zender TVE. Bovendien wordt een nieuwe zender toegevoegd; Euronews, Eurosport en Discovery Channel komen te vervallen.

Tijdens de 10e editie van de Marlboro Masters op het circuitpark zandvoort hebben 3 omroepen met elkaar samen gewerkt. Ab-Radio, Zfm Zandvoort en super FM uit Velsen zorgden voor 3 dagen live radio vanaf het circuit in Zandvoort. Met 3 razende reporters 4 technici en 3 presentatoren werd er bijna 20 uur radio gemaakt. Dit geheel werd uitgezonden op 4 frequentie’s EN op internet
Dit waren “Ab-Radio 105.8 & 107.3” en “Zfm Zandvoort 106.9” en “Super fm Velsen 107.8” en op internet via www.ab-radio.com

Een computergebruiker heeft een lek ontdekt in de website van muziekzender TMF. Naar eigen zeggen wist de man, die anoniem wil blijven, zonder veel moeite de persoonlijke gegevens van 150 TMF-gebruikers te achterhalen.’ Lees verder in de volkskrant

Vanaf oktober zal Gert Moolhuizen (32) in dienst treden bij Sky Radio 100.7 FM voor System Development & Brand Promotions. Moolhuizen werkt nu voor mediabureau Equmedia en werkte hiervoor ruim 5 jaar voor Radio 538 (Sales Binnendienst en Marketing Services).

IP zal binnenkort stoppen met de verkoop van reclamezendtijd voor het radiostation KINKfm. Volgens woordvoerster Ariane de Jong is hiertoe besloten omdat er geen relatie tussen de Vereniging Veronica en de Holland Media Groep meer bestaat.

De VVV’s op de Waddeneilanden zeggen dagelijks vierduizend dagjesmensen en 200.000 gulden mis te lopen door slechte weersvoorspellingen. De weermensen voorspellen volgens de wadbewoners vaak regen als de zon volop schijnt. Weerman John Bernard zegt dit soort klachten al jaren te horen en altijd uit dezelfde gebieden, maar is niet van plan voor ieder gebied een voorspelling te doen. Directeur Smit van VVV-Ameland heeft een oplossing bedacht; hij biedt de weermensen een korte weercursus aan op een van de eilanden. Is de weersvoorspelling van de dag voor de cursus juist, dan worden de kosten van het uitje vergoed.

De Britse zondagskrant News of the World stopt met de publicatie van de foto’s, namen en verblijfplaatsen van eerder veroordeelde pedofielen. De hoofdredactie van de tabloid heeft dit vrijdagavond bekendgemaakt, nadat donderdagnacht in de havenstad Portsmouth een menigte van honderd man het woonhuis van een door de krant genoemde pedofiel had belaagd en geplunderd.

Mojo Concerts in Delft heeft het zogenoemde crowdsurfen tijdens popconcerten verboden. Aanleiding is de dood van negen bezoekers onlangs tijdens het Roskilde-festival in Denemarken. Bij het crowdsurfen laten mensen zich liggend op het publiek naar het podium duwen.
Het verbod geldt alleen tijdens concerten en festivals van Mojo Concerts. Maar volgens directeur J. Mulder van Mojo is het niet ondenkbaar dat het voor alle concerten in Nederland gaat gelden. ‘In oktober willen ook andere organisaties de regels aanscherpen.’
Volgens Mulder leidt het fenomeen publieksvliegen tot veel hinder en ergernis bij overige bezoekers. ‘De kans dat crowdsurfers zichzelf of anderen letsel toebrengen, is onaanvaardbaar groot. Bij ons staat de veiligheid voorop. Het is eigenlijk onze plicht. De enige oplossing is dan ook een verbod’, aldus de directeur.

Joop van den Ende en Paul Verhoeven gaan in samenwerking twee speelfilms maken, waarvoor Gerard Soeteman de scenario’s schrijft. Het gaat om een Nederlandstalige thriller en een Engelstalige bewerking van een roman van Guy de Maupassant.

Televisiekijkers in Amsterdam en omgeving krijgen er per 1 september vier zenders bij op de kabel. Rai Uno en de Spaanse zender TVE keren terug naast Euronews en BBC World. Dit blijkt uit het nieuwe kabelplan van de Algemene Programmaraad.

Van het hoofd personeelszaken kreeg Jerusha Geelhoed te horen dat de TROS vanaf september niet meer met omroepsters zou werken. En dat voor Jerusha Geelhoed (35) een ontslagvergunning werd aangevraagd. Ruim drie jaar diende ze de TROS als omroepster, op dinsdag- en vrijdagavond. De TROS is nog de enige publieke omroep die zijn programma’s door omroepsters laat aankondigen, net als Veronica bij de commerciële.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen