NMO Luisteronderzoek week 27-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 27 de best beluisterde radiozender van Nederland met 15,3%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,1% gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 10,8%.

Foto: Pixabay

Het marktaandeel van NPO Radio 2 is weer gestegen tot boven de 15%, terwijl Qmusic richting de 12% daalt. Wel blijft Q met bijna 4 miljoen luisteraars bereiksleider.

Radio 538 maakt weer een stap naar boven, terwijl bij NPO Radio 1 het effect van Radio Tour de France zichtbaar is.

Opvallend is ook dat Radio 538 afgelopen week een langere gemiddelde luistertijd had dan Qmusic: 95 minuten tegenover 90 minuten.

Grand Prix Radio krijgt door het NMO opnieuw veel luisteraars toegewezen dankzij de Formule 1-race. Het is nog onduidelijk of het station tijdelijk geschorst gaat worden vanwege de mismatch met racegeluiden van de televisie.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 27

Gerelateerde berichten