Kort nieuws op woensdag 30 augustus 2000

Kasper van Kooten presenteert vanaf 9 september het kinderprogramma Willem Wever van de NCRV. Hij volgt Jochem van Gelder op. Waarschijnlijk houdt Van Kooten het bij één seizoen, schreef de omroep dinsdag. Willem Wever probeert de komende maanden in zestien afleveringen weer antwoord te geven op ingewikkelde vragen. De eerste aflevering gaat onder meer over luchtballonnen en bodybuilders.

Veronica geeft 40.000 kaarten weg voor de concerten van Marco Borsato. Meer weten, surf dan naar Veronica.

Men neme het haar van René Mioch, de ogen van René Froger en de mond van Huub Stapel. En kijk, Frank en Ronald de Boer hebben opeens een drielingbroer. Zo kun je eindeloos blijven combineren op de webhalte Smoelwerk.

NOS-Studio Sport kijkt vandaag op Nederland 2 in twee documentaires vooruit op de komende Olympische Spelen in Sydney. NOS-verslaggever Kees Jongkind sprak met judoka Jessica Gal en zeilster Margriet Matthijsse. John van Vliet volgde de Nederlandse mannen- en vrouwenhockeyploegen in hun voorbereidingen.

Radio 1 is voortaan ook met een Windows Media Player te beluisteren. Daardoor kunnen meer bezoekers tegelijk via het web naar de nieuwszender luisteren. Radio 2 is voor mensen met een snellere verbinding nu ook in een betere kwaliteit te beluisteren door op 64K te klikken in het live-venster links op deze pagina.

John de Mol Producties dreigt Nieuwe Revu, Panorama en landelijke dagbladen met schadecaims als ze ‘zeer vertrouwelijke informatie’ publiceren over de tweede Nederlandse editie van het tv-programma Big Brother, die vanaf 14 september wordt uitgezonden. Lees verder in de Volkskrant

Publiek stroomt toe:’Er is toch niks op tv’ Vlak nadat de kernonderzeeër Koersk (Ruslands trots) zonk, vloog de Ostankino- televisietoren (óók Ruslands trots) in brand en toonden de tv-schermen in de verre omtrek alleen nog sneeuw. Maar onder het toegestroomde publiek is de stemming niet apocalyptisch. Lees verder in het NRC

Radio Nationaal is sinds kort ook in de nachtelijke uren via de ether te beluisteren via de zender in Lopik (1332 kHz) met circa 2,2 kiloWatt. De oorzaak dat men niet tussen 00:00 en 06:00 uur kon uitzenden was omdat Radio1 via Lopik moest uitzenden vanwege werkzaamheden

De jongerenzender BNN drukt met ingang van zondag 3 september drie gevestigde programma’s van Radio 1. Door BNN’s zendtijduitbreiding van 6 naar 23 uur per week, verdwijnen het toeristische magazine Wegwezen (zondagavond, TROS), het informatieve Radiocafé (dinsdag, AVRO) en het culturele praatprogramma De Recensenten (vrijdag, NPS). Lees verder in het NRC

Cabaretière Brigitte Kaandorp speelt de titelrol in de nieuwe Nederlandse speelfilm Babs, die 7 december in de bioscopen komt.

Kranten.com mag blijven bestaan van de rechter. Het nieuwsoverzicht brengt de kranten waarnaar wordt gelinkt geen schade toe, oordeelde de rechtbank in Rotterdam vorige week. Dat is niet alleen goed nieuws voor internetliefhebbers die menen dat hyperlinks het hart van het world wide web vormen, ook voor nieuwsconsumenten is het vonnis gunstig. Lees verder in het NRC

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Eersteklas sevice is bij ons regel…..