Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws maandag 11 september 2000

Op vrijdag 8 september is brutale meid Tatum Dagelet getrouwd met haar DJ Ruud de Wild. De 2 tortelduifjes gaven elkaar ’s middags in het stadhuis van Amsterdam het jawoord. Even na 9 uur vrijdagavond kwam het kersverse bruidspaar aan bij het Renaissance Koepel van het Renaissance Hotel in Amsterdam, waar het spetterende feest werd gehouden.

De gratis beldag voor abonnees van het telecommunicatiebedrijf Tele2 is een groot succes geworden. Wel was het zo druk dat veel klanten de in-gesprekstoon kregen en niet direct konden worden doorverbonden. De gratis beldag leidde niet tot verstoppingen van het reguliere telefoonnet, omdat Tele2-gesprekken via een eigen centrale worden doorverbonden.

Nieuws over Radio Rijnmond
Ronald van der Geer, oud stadsradio Rotterdam, nu presentator van het ochtendprogramma van Radio West, stopt per 1 oktober. Hij gaat naar Radio Rijnmond als sportverslaggever.

Natasja Kuit, die samen met jan Grijn de politieke rubriek bij Het Oog op Morgen verzorgt, is gevraagd om adjunct hoofdredacteur bij Radio rijnmond te worden. Zij denkt er nog over

Vrijdag is bekend geworden dat Robert Jensen terug zal keren naar Veronica FM. Inmiddels is het weer een jaar gelden dat Robert Jensen bij Veronica FM te horen was. Robert zou vanaf 1 oktober weer te horen zijn met zijn ochtendshow.

De populaire betaal-TV-zender Fox Kids Europe bereidt een Internet-winkelcentrum en -portemonnee voor, gericht op kinderen. Fox Kids nam hiervoor myTaxi, de e-commerce-tak van het Britse Affinity Internet Holdings, onder de arm. De virtuele geldbeurs zal -door de ouders- gevuld kunnen worden d.m.v. kredietkaart, cheque of doorlopende opdracht.

Het buitenaardse wezentje E.T. komt in maart 2002 terug in de bioscoop. De filmhit van regisseur Steven Spielberg is volledig gemoderniseerd, met betere computeranimaties en beter geluid. De nieuwe versie is ook langer dan de oorspronkelijke film uit 1982.

Radiofreaks zullen waarschijnlijk ook zeer geïnteresseerd zijn in deze Leuke zoek machine

H.O.S.-radio met “open vrijwilligersdag”. Zaterdag 16 september 2000 wordt door het hele land door diverse instellingen een “Open Vrijwilligersdag” georganiseerd! Ook H.O.S. – radio (Heerenveense Omroep) stelt haar deuren open voor bezoekers die belangstelling hebben voor het “Radio maken” vanaf ‘s –morgens 10.00 uur ‘s -middags 17.00 uur.Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om het pand van H.O.S. – radio te bezichtigen en de vrijwilligers aan het werk te zien bij het maken van radio uitzendingen.

De Amerikaanse rapper Eminem heeft donderdag zijn slag geslagen bij de Video Music Awards van de muziekzender MTV. De blanke hiphopster nam in de Radio City Music Hall in New York de belangrijkste onderscheiding, Video of the Year, in ontvangst voor zijn hitsingle The Real Slim Shady. Het was de zeventiende editie van het prijzengala van MTV.

Na een lange tijd van rust op de 102.25 Fm (tijdelijk) gaat Radio Ohio zijn uitzendingen weer hervatten. De lange avonden zijn weer in aantocht. De bedoeling is dat men weer elke Zaterdag avond weer gaan draaien. Men gaat van start op 09-09-2000 om 17:30 uur.

Bang voor een blikseminslag? Het bedrijf Van der Heide Bliksembeveiling uit Kollum heeft de oplossing. Het bedrijf heeft een systeem geïntroduceerd, waardoor je vooraf – via een sms-bericht – gewaarschuwd wordt voor aankomende onweersbuien. Honderden mensen hebben inmiddels een ‘sms bliksem-abonnement’. Het gaat zowel om particulieren als om complexe industrieën die chemische processen stopzetten als het bliksemt. Het bedrijf heeft zeven sensoren aan de grens van de Benelux staan om aankomend onweer te detecteren. Een abonnee kan gewaarschuwd worden als de bliksem op 50, 25 of 12 kilometer afstand is. Ook als het onweer voorbij is, kan de klant een sms’je krijgen.

De succesvolle Amerikaanse ziekenhuisserie ER zal “voor altijd” bij de AVRO te zien zijn. Warner Bros, waarmee de AVRO een contract heeft afgesloten, heeft bekendgemaakt dat de productie nog minimaal 5 jaar doorgaat. In december gaat de zesde serie van start. Vanaf deze week herhaalt de AVRO de eerste episode in dagelijkse afleveringen.

Het VARA TV Magazine is nu ook op het internet vertegenwoordigd. De website biedt niet alleen verhalen uit de papieren gids, maar tevens een forum en dagelijks nieuwe artikelen. Verder kan de bezoeker meedoen aan een filmkwis en een comedypoll.

VPRO’s De Nieuwe Wereld presenteert op zondag 17 september een avondvullend programma over het thema: ‘Het gaat goed met Nederland, maar…’ De redactie heeft de afgelopen weken alvast filmpjes op internet geplaatst. Onder meer over daklozen, een beleggingsclub en amateurvoetbal. Het nieuwste item gaat over het Nederlandse gedoogbeleid.

Jochem van Gelder gaf kinderen deze zomer het woord in het NCRV-programma Praatjesmakers . Het programma houdt er voorlopig mee op, maar op internet zijn nog korte filmpjes te bekijken. Ook kunnen bezoekers praatjeskaarten versturen. Deze videoboodschappen zijn ingesproken door kinderen.

De Raad voor Cultuur wil het Radio Symfonie Orkest (RSO) opheffen. Als steunbetuiging laat het Radio 4-programma NPS-Thema de komende weken opnames horen van het RSO. Het programma geeft online meer informatie over de uitzendingen. Verder kunnen bezoekers op het RSO-Forum een reactie geven op het voornemen van de raad.

‘Rozen verwelken en borsten gaan hangen, maar toen ik met jou was, viel dat niet op. Toen bloeiden de rozen, toen priemden de borsten’, zingt Brigitte Kaandorp. Een recensie van haar nieuwe show en een interview met het cabaretduo Droog Brood zijn te lezen op de site van de Wereldomroep.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen

Gerelateerde berichten