Kort nieuws maandag 4 september 2000

TV Gelderland begint maandag (vandaag) met een nieuwe TV programmering. O.a. met het programma Helicam Gelderland. De helikopter zal ook een spionage vlucht over het kleine plaatsje Dieren maken om te kijken of het antennepark van de RadioWereld nog rechtop staat. Aan het einde van het programma zal Frits ergens inslaan als een BOM, (Dieren?) mogelijk om de RadioWereld uit te schakelen, dit zal hij mogelijk doen om zijn eigen imago veilig te stellen.

Afgelopen vrijdag is de mede-eigenaar van Slam FM en ID&T overleden. Miles Stutterheim is overleden in het ziekenhuis na een tragisch ongeval. Miles Stutterheim is 24 jaar geworden.

De legendarische science-fictionpoppenserie Thunderbirds is terug op de televisie. Vanaf zondag brengt de BBC de helden uit de jaren zestig in een digitaal gerestaureerde versie. De uitzending op BBC2 begint om 18.25 Nederlandse tijd.

Viola Holt heeft een ongelukje gehad, ze presenteert sinds afgelopen donderdag het programma Spott.nl vanuit een rolstoel. Tijdens haar programma maakte ze woensdag een verkeerde stap, waardoor ze struikelde. De komende week zal Viola Holt nog vanuit een rolstoel haar programma maken.

Maandag begint SBS nieuws niet meer om 19.30, maar om 19.00 uur.

De Ridderkerkse editie van de kabelkrant Rotterdams-Dagblad TV is sinds donderdag getroffen door een nog onbekende storing waardoor zij niet meer worden ontvangen.

Tot en met 23-10-2000 zullen via het UPC-Eneco net in delen van Zuid Holland Zuid en Rotterdam de zenders Extreme Sports Channel en de Turkse muziekzender VIVA te zien zijn via de 2 promotiekanalen van MR ZAP , Extra TV 1 en 2.

Marc Fortems, statutair directeur bij de Holland Media Groep, is uit het bestuur van de Holland Media Groep gestapt

Stadsradio Den Haag is niet meer in stereo maar mono te ontvangen op kabelfreq. 92.9 in Den Haag.

Filmfocus.nl bevat informatie over films en acteurs. “Zowel voor liefhebbers van de art-cinema als voor liefhebbers van de grote blockbusters” zeggen de makers van de site waarop je verder onder andere bioscoopinfo vindt en een mogelijkheid om je voor een filmnieuwsdienst per SMS in te schrijven.

Student journalistiek Maurice Laparlière heeft vrijdag in Hilversum de negende RVU Radioprijs in ontvangst genomen. Hij kreeg de prijs voor zijn radiodocumentaire Jongensdroom aan de Irislaan, over een groenteboer uit Vlissingen die ervan droomt van zijn voetbalvereniging een profclub te maken. De prijs bestaat uit 1500 gulden, een plastiek en een contract voor het maken van een radioprogamma voor de RVU. Laparlière studeert aan de School voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg. Het is de vijfde achtereenvolgende keer dat de prijs naar een aankomend radiomaker uit Tilburg gaat. De RVU wil met de prijs jong radiotalent aanmoedigen.

Amerikaanse studenten die weer willen Napsteren op het netwerk van de universiteit wacht een teleurstelling. Napster is nu verboden op veel Amerikaanse universiteiten, en dit heeft grote gevolgen voor de rest van de wereld

Stadradio Culemborg / Vianen gaat per november SRC FM heten. De nieuwe URL van de site is www.src.fm (reeds actief). Overigens is de zender in Vianen verplaatst naar een nieuwe locatie, tevens is het vermogen van 50 watt. naar 75 watt. gegaan.

L1 Radio wil vanaf volgend jaar 24 uur per dag uitzenden. Voorwaarde is wel dat er extra geld beschikbaar komt, minimaal enkele tonnen per jaar

Volgens Web2Wap, een Noorse softwareontwikkelaar voor GSM’s, kunnen bepaalde GSM’s van het merk Nokia “bevriezen” wanneer er een bepaald SMS-bericht naar wordt gestuurd. Het probleem wordt momenteel onderzocht bij Nokia. Het nieuws wijst er nog maar eens op dat ook GSM’s in de toekomst waarschijnlijk niet gespaard zullen blijven van virussen en dergelijke.

‘Gedane Zaken’, het sociaal-economisch magazine van Omroep Brabant radio verhuist naar de zondag. Het programma komt voortaan live vanuit het Mediacafé van Omroep Brabant, in de hoofdvestiging op het Science Park Eindhoven in Son. Gedane Zaken , dat dit jaar het 8e seizoen ingaat, was altijd te beluisteren op donderdagmiddag.

Dromen zijn bedrog, zingt Marco Borsato. Maar misschien niet voor de echte fans van Marco Borsato, want die maken op de site van Veronica kans op gratis kaarten voor één van de vier concerten in Ahoy op 7,9,10 en 11 oktober. Droom jij ook regelmatig om bij zijn concerten aanwezig te zijn? Vul dan op de website van Veronica een enquête in, en misschien zit jij in oktober in Ahoy. Je moet overigens wel lid zijn van Veronica om kans te maken op één van de kaarten.

UPC begint met satelliet-tv in Hongarije onder de naam UPC Direct. Binnenkort kunnen ook Tsjechen genieten van het UPC-aanbod, zoals al 400.000 Polen doen.

Ervaring met radio-automatiseringen, lees mee en discuteer hier verder. Neem eens een kijkje op het PC-Radio forum en trek je conclusies over alle radio-automatiseringen

De Vereniging Veronica gaat als eerste in Nederland verkiezingen houden via internet. Kijk voor al het nieuws: hier

De Franstalige Belgische publieke omroep RTBF zal voor het einde van dit jaar een ‘best of’ satellietzender starten. De zender zal via de satelliet uitzenden en zal zich richten op (West-)Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De Spanjaard José Antonio Ríos stapt van moederconcern Telefónica over naar de top van het onlangs ingelijfde mediaconcern Endemol.Ríos leidde Telefónica Media. Hij stopt met zijn werk voor het moederconcern om zich volledig aan Endemol te wijden. Ríos heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verwerven van het Nederlandse bedrijf, in maart. Eerder is bestuursvoorzitter John de Mol van Endemol opgenomen in de directie van het Spaanse telecomconcern.

Nog een paar dagen en het is zover… dan komt Big Brother ook naar België. Het huis staat al in Vilvoorde opgesteld en ook de kandidaten zijn al geselecteerd. Dat het programma een hype in België zal teweeg brengen staat zo goed als vast, maar de makers hebben er voor gezorgd dat Big Brother de nodige aandacht zal krijgen. Zo is één van de deelnemers openlijk homo. Niet zo speciaal maar als je dag en nacht in een beperkte ruimte opgesloten zit met 9 andere deelnemers kan dit natuurlijk tot de nodige spanning en relaties leiden in Het Huis.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.