Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 20-2024: Qmusic is marktleider

Qmusic was in week 20 de best beluisterde radiozender van Nederland met een marktaandeel van 13,4%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. NPO Radio 2 staat deze meting tweede met 11,8%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 8,9%.

Foto: Pixabay

Qmusic zag mede door de zoekactie ‘Wanted Domien’ zowel de luistertijd als het weekbereik stijgen, wat een flink positief effect op het marktaandeel heeft.

NPO Radio 2 en Radio 10 blijven stabiel qua marktaandeel, terwijl Radio 538 weer wat terugzakt. Hier lijkt vooral de afgenomen luistertijd debet aan te zijn. Sky Radio daarentegen hersteld zich.

Opvallend is ook het verlies van Joe. In de eerste volle week van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga in de ochtend daalt zowel het weekbereik als de luistertijd. Radio Veronica klimt naar de 2% marktaandeel.

MediaCell+
De luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals tot 2023 bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren ruim 80 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 20