kort nieuws op donderdag 7 september 2000

Ruud de Wild maakt heel wat los de laatste tijd, veel bedrijven worden momenteel benaderd om te kijken hoelang de wachtrij is van een helpdesk. Via verschillende bronnen vernemen wij dat helpdeskers momenteel instructies krijgen, hoe men moet reageren. ( Wees vriendelijk en bied meteen je excuus aan ook al moest men langer wachten dan …. sec. )

Per 1 oktober participeren de regionale commerciële radiozenders in het landelijke Continue Luisteronderzoek. Recente luisteronderzoeken tonen aan dat de zenders een volwassen positie op de Nederlandse radiomarkt veroveren. Het weekbereik is in ruim een jaar tijd met 48 procent gestegen naar bijna 1,5 miljoen luisteraars.

Het reclamefilmpje verwijst dus naar de sinds kort vernieuwde STER- site. Tot dusver was die site vooral bedoeld voor reclamemakers, om hen ertoe over te halen STER-zendtijd te kopen. ‘ Lees verder in het NRC.

Sinds 1 september is het VARA TV Magazine op het internet te vinden. Je kunt hier o.a. terecht voor verhalen uit de papieren tv gids, een forum en columns van Paul Witteman en Boudewijn Buch. Verder kun je meespelen met een filmquiz en een comedypoll. Aanstaande maandag is het tevens mogelijk om gebruik te maken van een filmoverzicht

CNN leider in Europa onder internationale nieuwszenders. Het eerste Europe 2000 TV kijkersonderzoek heeft de leidende status van CNN International onder de internationale nieuwszenders in Europa bevestigd.

Big Brother, Love Letters en Westenwind zijn genomineerd voor de Televizier ring. Op 15 september wordt bekend wie de felbegeerde ring in ontvangst mag nemen, Friends is inmiddels al zeker inde categorie populairste buitenlandse tv programma.

Het tv-programma Big Brother (BB) wordt sinds afgelopen weekeinde voor het eerst uitgezonden in Zweden, België, Zwitserland en Portugal en slaat daar aan. Voor de betreffende zenders was het hun best bekeken programma ooit. In Nederland begint op 14 september Big Brother 2.

De Duitse overheid overweegt een heffing op te leggen aan producten van apparatuur zoals CD-recorders. De opbrengst zou ten goede moeten komen aan de auteurs van wie de werkstukken met behulp van de apparatuur worden vermenigvuldigd.

Ook MeteoConsult komt met een SMS-dienst. Met deze SMS-service kun je het weer, en vooral de neerslag, per plaats opvragen. Je tikt het woord REGEN en de plaats waarvoor je het weer wilt weten in je bericht, en binnen 10 seconden komt dan de verwachting binnen op je GSM. Je kunt per kwartier vooruit lezen of er neerslag wordt verwacht. Voor meer informatie over deze nieuwe dienst kun je terecht op de site van MeteoConsult.

Het populaire NRCV programma ‘Praatjesmakers’ van Jochem van Gelder houdt er voorlopig mee op. Maar niet getreurd de paartjesmakers hebben hun weg naar internet gevonden. Op deze website vind je meer dan 20 verschillende praatjeskaarten (videoboodschappen) om voor verschillende gelegenheden te versturen naar vrienden of kennissen. Naast de reeds ingesproken kaarten kun je vanaf vandaag ook iemand verassen met een persoonlijke elektronische videoboodschap

Een leuke site voor audiofielen. Je vind er niet alleen veel links, maar ook eigen info.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen, of overmorgen of volgende week wellicht !

Gerelateerde berichten