Kort nieuws op vrijdag 1 september 2000

Rob Stenders, de (nog) ochtend jock van 3FM, blijft in ieder geval bij 3FM. Stenders stopt per 31 dec met zijn ochtendprogramma waar hij pas vanaf 17 april mee begonnen is, zoals wij al eerder meldden. Wat hij daarna gaat doen is nog niet duidelijk, maar, beste roddelaars, hij blijft dus wel. De uit Almere afkomstige Stenders presenteerde eerder tussen 14.00 en 16.00 uur een programma op Radio 3. Paul van der Lugt, zendercoördinator bij Radio 3, zegt het besluit van Stenders te betreuren en er alles aan te doen om de dj te behouden voor zijn radiostation. Lees ook verder in de Volkskrant

Vandaag is het al weer vijf jaar geleden dat HitRadio Veronica van start ging. We noemen het nu VeronicaFM…

‘Digitale satelliettelevisie is in Engeland mateloos populair. Lagere sociale klassen en huishoudens met lagere inkomens blijken echter minder snel in aanraking te komen met digitale televisie dan de rest van de Britse bevolking.’ Lees ook in het NRC

De brand in de televisietoren in Moskou is veroorzaakt door overbelasting van een antennekabel. Volgens de commandant van de brandweer, Leonid Korotsjik, raakte de kabel verhit, waarna brand uitbrak. De commandant uitte kritiek op de wijze waarop in de beginuren op de brand is gereageerd. De stroom werd pas na drie uur uitgeschakeld en daardoor konden nog meer kabels vlam vatten, aldus Korotsjik.

Oscar Garschagen stapt als hoofdredacteur op bij Vrij Nederland. Hij gaat bij het Algemeen Dagblad hoofdredacteur Peter van Dijk opvolgen.

‘Nederland haalde met de veiling van vergunningen voor een nieuwe generatie mobiele telefonie 5,9 miljard gulden (meer dan 100 miljard frank) uit de markt. Veilingen in het buitenland leverden tientallen miljarden méér op. Zijn er met de veiling van zogenoemde UMTS-frequenties Nederlandse miljarden verkwanseld?’ Lees verder in de Standaard

Het regionale commerciële Radio Limburg is nu in geheel de povincie Limburg op de kabel te ontvangen (88.6 MHz).

De OPTA belemmert concurrentie op de telecommarkt. Dat zeggen telecombedrijven, telecombedrijven, waaronder Worldcom, Versatel, Scarlet en OneTel. Er wordt deze week een klacht ingediend bij OPTA en NMa, de telecomwaakhond en de mededingingsautoriteit.

Sky Radio neemt binnenkort een weer een nieuwe zender in gebruik, ditmaal op 100.7 MHz in Vlissingen. Het ERP vermogen zal tussen de 1.5 en 3 kW komen te liggen.

Sky Radio schakelt NetPlus in om de exploitatie van haar website te verzorgen. NetPlus is een snelgroeiende website-exploitant in de Nederlandse markt en opereert als intermediair tussen adverteerders en uitgevers.

De Nederlands Staatscourant kun je niet missen. Geen dag

Staatssecretaris Van der Ploeg mist een visie van de publieke omroepen op de netprofilering, de pogingen om de publieke netten elk een eigen karakter te geven. Hij heeft de NOS gevraagd om de verdere ontwikkeling van dit eigen karakter van Nederland 1,2 en 3 uiteen te zetten in het volgende jaarverslag.

Veronica Digitaal start vandaag met een nieuwe site: funshopping.veronica.nl. Het resultaat is een magazine-achtige homepage met producten die online gekocht kunnen worden. Veronica zegt hiermee in te spelen op de nieuwe behoefte van consumenten: funshoppen.

De huwelijksboten varen af en aan in de Nederlandse showwereld. Vrijdag stapten brutale meid Jennifer de Jong en haar geliefde aan boord, en niet veel later hoorde ook Paul de Leeuw de huwelijksklokken luiden! De VARA-coryfee is van het weekend op het eilandje Lido, nabij Venetië, getrouwd met zijn vriend Stefan.

Op zaterdag 2 september bestaat streekradio EXCELLENCE (midden Noord-Holland) 5 jaar. Dit wordt gevierd tijdens de weekendprogrammering van Dansradio EXCELLENCE. Op zaterdagavond worden vanaf 20.00 uur bij Dansradio EXCELLENCE interviews uitgezonden met Da Brat (top 10 hit What ‘chu like), Ruff Endz (top 5 USA) en The Outsidaz (werkten mee het album The Score van de Fugees).

Een publiek vol met beroemdheden wordt op een gedenkwaardige avond getrakteerd, wanneer de internationale ster Cliff Richard zich van zijn beste kant laat zien. In een televisie-optreden zingt hij Vrijdag 1 september, tussen 22.00 en 23.20 uur samen met sterren als Elaine Paige, de popgroep Another Level en balladezanger Vincenzo la Scola enkele van zijn klassiekers en pittige vragen uit het publiek laten ook de man achter de superster zien.

In Vredenburg in Utrecht is sinds vorige week vrijdag het 19e Holland Festival Oude Muziek in volle gang. Het festival duurt t/m zondag 3 september aanstaande. Radio 4 biedt nu voor de eerste internetters de mogelijkheid om (inter)actief deel te nemen aan het Festival. De uitzendingen zijn o.a. via een webcam te volgen op de website. Na afloop van de uitzending is het ook mogelijk om met de programmamakers te chatten. Via het Forum kunnen bezoekers hun mening geven over het Festival

Het amusementsconcern Disney bedreigt het leven van dalmatiërs door de manier waarop het deze hondensoort op het witte doek neerzet. Ten onrechte worden de honden in de nieuwe film ‘102 Dalmatiërs’ afgeschilderd als vriendelijk en lief, zeggen Amerikaanse dierenbeschermers. De film komt in november in de Verenigde Staten in roulatie.

Dit jaar organiseert Kink FM vijf concerten in Bar-Café Spoorzicht in Eerbeek. Het eerste concert werd gegeven door The Scene (22 april) en het tweede door Abel. De overige succesvolle bands van Nederlandse bodem die daar het podium zullen betreden zijn: 9 september Racoon & Tröckener Kecks, 21 oktober Bløf, 17 november Rowwen Heze & Nilsson. Alle concerten vanuit Eerbeek zullen te beluisteren zijn in een rechtstreekse uitzending van 21:00 tot 01:00 uur op KinkFM

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Prettig weekend, tot zaterdag…