Ook STER protesteert tegen radiodeal Talpa-TMG

Ook de Stichting Ether reclame (STER), de reclameverkoopmaatschappij van de NPO, protesteert tegen de op stapel staande radiodeal tussen Talpa en TMG. Dit meldt Adformatie. Eerder liet ook De Persgroep, eigenaar van Qmusic, bezwaar te hebben tegen de deal.

Vorige week werd bekend dat Talpa en TMG vanaf eind augustus hun radioactiviteiten in een radiobedrijf gaan onderbrengen. Talpa brengt Radio 538 en Radio 10 mee, terwijl TMG Sky Radio en Radio Veronica toevoegt. Daarnaast krijgt het nieuwe radiobedrijf dat daaruit voortkomt krijgt een meerderheidsbelang in One Media Sales (OMS), een belangrijke salesorganisatie voor commerciële radio in Nederland.

De vraag is of eind augustus gehaald wordt. Want naast De Persgroep, protesteert ook de STER tegen de samenwerking. Het nieuwe radiobedrijf zou een te groot belang krijgen in de radiosector.

De vier radiostations van Talpa-TMG scoren bij elkaar een marktaandeel van 31,8%, tegenover 27,7% voor de vijf publieke radiostations. OMS verkoopt naast Radio 538 en Radio 10 ook reclame voor 100% NL, Slam en Sublime FM. Vanaf 2017 komen hier ook Sky Radio en Radio Veronica bij, waardoor het bedrijf een marktaandeel van 39,1% krijgt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten