Zoek
Sluit dit zoekvak.

RTL 4 start vrijdag met ‘The voice of Holland Live’

Kijkers van RTL 4 hebben de afgelopen zes weken kennis kunnen maken met de zangtalenten die verder gaan in ‘The voice of Holland’. ‘The Blind Auditions’ zijn ze goed doorgekomen, maar de volgende beproeving dient zich nu aan: met twee tegelijk moeten ze de battle-ring in en slechts één daarvan komt daar uit als winnaar én deelnemer aan ‘The voice of Holland Live’.

Deze nieuwe fase van het programma, ‘The Battles’, begint vrijdag 4 november en telt vier afleveringen.

Na ‘The Blind Auditions’ en de wildcard-ronde bij Radio 538, staan alle coaches – VanVelzen, Marco Borsato, Nick & Simon en Angela Groothuizen – met 16 talenten aan de start van ‘The Battles’.

Spelregels
In een battle zingen twee kandidaten samen één track. Samen, maar ze zijn ook elkaars tegenstander. Direct na afloop geven alle coaches aan wie zij als beste uit de verf vonden komen, maar het is slechts aan de eigen coach om te beslissen wie er gewonnen heeft. En dus ook wie van zijn of haar protegees naar huis wordt gestuurd.

Vervolgens mogen de winnaars en hun coach even op adem komen, maar de strijd is nog niet helemaal gestreden want per team mogen slechts zes kandidaten door naar de volgende ronde. Voordat de weg naar ‘The voice of Holland LIVE’ vrij is, is er nog een sing off. De coach bepaalt welke drie kandidaten zich opnieuw moeten bewijzen. Voor de twee hiervan, die hierbij het minste weten te overtuigen, valt alsnog het doek.

Martijn Krabbé presenteert ‘The Battles’ vanuit Westergasfabriek in Amsterdam. In de eerste aflevering van ‘The Battles’ verschijnen onder anderen favoriet Charly Luske, maar ook Christopher Max, Michelle Flemming en Bart Brandjes in de ring. [RadioWereld.NL]