Rick van Velthuysen stopt mogelijk bij Veronica

[Update] Rick van Velthuysen stopt waarschijnlijk eind dit jaar bij Radio Veronica. Dat melden bronnen aan Radio.NL. De inmiddels 55-jarige deejay is op dit moment alleen nog te horen op zaterdag en zondag in het programma ‘WeekendRick’ tussen 16.00 en 20.00 uur bij Radio Veronica.

Het is onduidelijk waarom Rick van Velthuysen vertrekt. Het zou te maken hebben met het vertrek van Erik de Zwart begin november.

De deejay wilde zelf nog niet reageren op het gerucht. Persvoorlichters van Veronica waren niet meteen bereikbaar voor een reactie. Ook Dave Minneboo, die de taken van Erik de Zwart voorlopig overneemt, kon niet reageren.

Nadat Radio.NL vorige week bekendmaakte dat Radio Veronica oude herhalingen van het ‘Top 40 Hitdossier’ uitzond werd het programma van Erik de Zwart meteen overgenomen door Jurjen Gofers.

Van Velthuysen werkt sinds september 2008 bij de landelijke zender. Daarvoor was hij onder andere te horen bij KRO, AVRO en Radio 538. In 2014 won hij de Gouden RadioRing met het radioprogramma ‘Rick in de Morgen’.

Naast zijn radioprogramma op Radio Veronica, wat hij regelmatig presenteert vanuit zijn eigen studio in Spanje, is hij sinds september ook wekelijks te horen als voice-over bij Powned. [Radiowereld.NL]

Update
Op 9 december 2016 heeft Radio Veronica bekendgemaakt dat Rick van Velthuysen inderdaad moet verdwijnen.