Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wim ter Laak zenderdirecteur RTL 8, RTL Lounge en RTL Crime

Wim ter Laak is vanaf 2016 de nieuwe zenderdirecteur van vrouwenzender RTL 8, RTL Lounge en RTL Crime. Het afgelopen jaar viel RTL 8 onder de directe verantwoordelijkheid van algemeen programmadirecteur Erland Galjaard en werkte hij met Wim al nauw samen aan de focus van de zender.

Erland Galjaard, Programmadirecteur RTL Nederland: “Ik heb de afgelopen jaren al zeer intensief met Wim samengewerkt en de uitbreiding van zijn werkzaamheden passen bij de stappen die we aan het maken zijn met het verder uitbouwen van de marktaandelen van onze zenders.

Met RTL 4 als vlaggenschip en duidelijke profielen voor RTL 5 en RTL 7 komt er met de kennis en ervaring van Wim nu nog meer focus op de vrouwenzender RTL 8 en dat vind ik zeer goed nieuws.”

Wim ter Laak: “Vanuit mijn huidige werk is het al heel interessant om mee te denken over de richting en positionering van de verschillende RTL zenders en ik kijk er naar uit om hier nog meer in detail mee aan de slag te gaan voor RTL 8, RTL Lounge en RTL Crime.”

Ter Laak startte in 1988 zijn carrière als redacteur/verslaggever bij Veronica Radio en werkte daarna in verschillende functies bij Veronica en RTL. Van 2004 tot 2007 werkte hij als programmadirecteur van RTL 4, waarna hij aan de slag ging als Creative Director International bij Eyeworks in Los Angeles en Amsterdam. Om vervolgens in 2011 terug te keren bij RTL als manager Programming Strategy bij RTL Nederland.

Ter Laak combineert zijn taak als nieuwe zenderdirecteur met zijn huidige werkzaamheden als manager Programming Strategy. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten