Kort nieuws op vrijdag 15 september 2000

Goedenmorgen, voor dat we beginnen met het nieuws van de dag hebben we even een vraag aan u. Wij zoeken met spoed geluidsopname’s van een zingende kanarie, i.v.m. de aanschaf van een jonge kanarie, die nog niet wil zingen. reacties kunt u mailen aan webmaster@radiowereld.nl

RadioWereld is op zoek naar een Big Brother en een DE Bus reporter. Wie houd ons op de hoogte van alles wat intressant is voor berichtgeving op RadioWereld.

Stenders, Blokkade
Speciaal voor de bezorgde roddelaars hebben we het even uitgezocht:

Rob Stenders is afwezig wegens ziekte. Hij heeft de griep. Daarom neemt Gerard Ekdom nu zijn presentatie over. Omdat het voor Gerard te gek zou worden als hij EN 6-9, EN 18-20 en 3-6 zou moeten doen, neem Erwin van der Bliek de nachtuizendingen (3-6) over. Tevens is het zo dat Stenders tijdelijk uit de muziekredactie van 3FM is zodat hij zich volledig op zijn programma kan concentreren. De opengevallen plek in de muziekredactie wordt nu ingevuld door Partick KiCKen.

3FM rijdt vandaag (=vrijdag) mee in de optocht van vrachtwagens naar Den Haag. De 3FM vrachtwagen is aanwezig, en kan middels de boxen de hele snelweg van een lekker muziekje voorzien. Fred Siebelink en Bart Spring in het Veld doen de hele dag live verslag. Zoals al in een NOVA uitzending bleek, luisteren veel truckers naar ‘Stenders vroeg’. Zij voelen zich gesteund door reacties in het programma. Sinds enkele dagen is het rubriekje ‘de dobbelsteen’ veranderd in ‘de dieseldobbelsteen’ en alleen nog maar toegankelijk voor mensen op de weg en toepasselijke platen.

Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Vandaag begint de 27e editie van de Olympische Zomerspelen. Dit grootste sportevenement ter wereld wordt van 15 september tot en met 1 oktober in Sydney gehouden. De NOS volgt de Spelen op de voet op televisie, radio, Teletekst en internet. De openingsceremonie wordt vrijdagochtend vanaf 09.50 uur rechtstreeks uitgezonden op Nederland 2. Commentatoren zijn Theo Reitsma en John van Vliet. Op Radio 1 doet de NOS via flitsen in de lopende programmering verslag van de opening van de Spelen. De NOS zendt een samenvatting van de openingsceremonie uit van 19.00-20.42 uur op Nederland 2.

Frits Bom presenteert voor TV Gelderland van 4-15 september het programma HeliCam Gelderland, met uitzending op tv en internet: ‘vanuit een tweemotorige helicopter wordt de grootste provincie van Nederland in beeld gebracht in 50 uur. Kijkers zullen het gevoel hebben “mee te vliegen in de heli” en in twee weken de hele provincie van bovenaf kunnen zien. Volgens Het Parool is er wellicht sprake van privacyschending, maar de Omroep Gelderland zegt louter burgers in beeld te brengen die duidelijk kenbaar maken op aandacht gesteld te zijn. Lees verder in het Parool

Een grote storing in drie KPN-telefooncentrales rond Kampen heeft vanaf donderdagmiddag al het telefoonverkeer van KPN onmogelijk gemaakt in Kampen, Zwartsluis, Genemuiden en Ijsselmuiden. Lokaal bellen is geen probleem, interlokaal- en mobiel verkeer is niet meer mogelijk.

Vierentwintig uur per dag op schoot bij Bart, Sabine, Ruud en Tara; het is de ultieme droom van iedere verstokte Big Brother-fan. En dankzij kabelaanbieders Casema (TV Plaza) en Mediakabel (Mr.Zap) hoeft de ware verslaafde binnenkort geen video’s meer in te stellen of afspraken af te zeggen. Via een mozaïekkanaal kan dan 24 uur per dag langs vier kanalen Big Brother worden gezapt. Digitale kabelabonnees hoeven geen minuut meer te missen van wat er gebeurt in de wc, keuken of woonkamer van het Big Brother-huis. Een vereiste is wel dat ze een digitaal basispakket hebben aangeschaft van minstens 12,95 gulden per maand. Lees verder in het NRC

UMTS en WAP: afkortingen die ons vrijwel dagelijks om de oren vliegen. Daar wordt binnenkort GPRS aan toegevoegd, want volgens Telfort zorgt deze technologie voor de nieuwste mobiele internetrevolutie.

IKON-voorzitter dr. Sytze Faber treedt per 1 oktober af. Faber is vier jaar voorzitter van de interkerkelijke omroep geweest. Hij heeft dertig jaar bij de IKON gewerkt.

Actrice Monique van de Ven krijgt na 27 jaar alsnog haar diploma van de toneelschool. Monique (48), die schitterde in tal van bekende bioscoopfilms als Turks Fruit, Keetje Tippel, Dakota en Dokter Vlimmen, maakte haar opleiding nooit af.

Het VARA Radio 2-programma Spijkers met Koppen heeft de Marconi Award voor het beste amusements/muziekprogramma 1999/2000 gewonnen.De prijs werd woensdag tijdens het omroepcongres in Hilversum uitgereikt. Het programma liet naast Ontbijtradio, (Radio 2) concurrenten als Evers staat op (Radio 538),Tom Mulder (Radio 10 FM) en Cappucino (Radio 2) achter zich.
Het verslag van de vuurwerkramp door Radio Oost won in de categorie beste informatieve programma.Tot beste radio-zender werd Radio 2 verkozen,tot Beste radioman Edwin Evers,Rob Trip tot beste radiostem en Erik de Zwart van Radio 538 tot Radioman van het Jaar.

De eigenwijze Tukker krijgt van de jonge omroep niet de kans om de grote showprogramma’s te maken die hij ambieert. Producent Endemol biedt hem die kans wel, Zoëy heeft nu een contract van drie jaar getekend.

Nu we aan de start staan van Big Brother 2, schreeuwt Willem (uit deel 1) weer even om aandacht. De kok die met iedereen ‘maatjes’ was, is gestart met een eigen internetsite: Goedkoop goed koken. Op de site staan diverse recepten en je kunt er iedere week terecht voor het recept van de week. Ook kun je hier je eigen recept insturen. Je recept moet wel gemakkelijk te maken zijn en mag niet teveel kosten. Verder kun je op deze site zijn Big Brother Kookboek bestellen, en kun je Willem de hemd van het lijf vragen over zijn recepten, en over zijn belevenissen in het BB-huis.

Het Europese televisieconcern RTL Group wil zijn belang in de Spaanse televisiezender Antena 3 uitbreiden met 6,23 procent naar 16,23 procent.

Het opvragen van een telefoonnummer via 0900-8008 kost vanaf aanstaande vrijdag twee gulden. Dat is twee kwartjes (of een derde) meer dan nu het geval is. Nummers opvragen bij de 118-computer blijft 90 cent. KPN Telecom zegt dat het tarief omhoog gaat om de dienst ‘meer kostendekkend’ te maken. Ook na de tariefsverhoging legt KPN erop toe.
Ook het opvragen van een buitenlands telefoonnummer wordt fors duurder. Het nieuwe tarief van 0900-8418 wordt 2,50 gulden. Dat is twee derde (een gulden) meer dan nu.

Gisteren heeft de Olon een informatiepakket aan alle lokale omroepen verstuurd met daarin aandacht voor: – met de RDR is een afspraak gemaakt over het tijdelijk inzetten van reportageverbindingen voor vaste verbindingen. De brief is ook hier te vinden.

Veronica zegt dat zij de meest interactieve chart hebben, die je kunt bedenken. Want de ranking wordt bepaald door de verkoopcijfers in combinatie met JOUW keuze. Elke keer als jij een nummer beluistert, stem je automatisch op een nummer. Daardoor stijgt of daalt een single in de TOP 100. Luister naar jouw favoriete nummers en bepaal de lijst!

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Het is Weekend……..Yeeaaahhh