Kort nieuws op woensdag 20 september 2000

De regionale omroep Radio West weigert in te gaan op een verzoek van de politie ongemonteerde geluidsopnamen af te staan waarop Molukkers dreigen met geweld. Dat heeft directeur / hoofdredacteur J. Kroes dinsdag gezegd. Volgens Kroes willen Haagse rechercheurs in het kader van het strafrechtelijk onderzoek naar de dreigementen de ongemonteerde band graag hebben. Hij heeft geweigerd omdat zijn omroep “geen verlengstuk van de politie is”.

Ruim 1,3 miljoen mensen hebben maandagochtend gekeken naar de gouden races van zwemmer Pieter van den Hoogenband en wielrenster Leontien van Moorsel. Dat blijkt uit de dinsdag bekendgemaakte kijkcijfers. Ook de samenvattingen in de avond trokken bijna anderhalf miljoen mensen (marktaandeel 29 procent). De tv-kijkers waardeerden de programma’s met een 7,4.

Holland Media Groep (HMG) en Pearson Television gaan samen tv-programma’s maken voor de Nederlandse televisiemarkt. Het productiebedrijf, een joint venture, moet begin 2001 van start gaan. RTL Group, honderd procent eigenaar van zowel HMG als Pearson Television, heeft dit maandag bekendgemaakt.’

Afgelopen vrijdagmiddag werd bij de VPRO Radio plotseling de rekening gepresenteerd van zo’n voorbeeld van niet waargemaakte lange-termijn-demagogie. In het programma VPRO op Vrijdag kwam onaangekondigd een allerbeminnelijkste predikant in ruste uit Gramsbergen aan de telefoon die zich, op beleefde toon en haast verontschuldigend, afvroeg waarom de VPRO zich niet aan een vijfentwintig jaar geleden gedane belofte gehouden had.’ Lees verder in het NCR

De KRO is gestart met het uitzenden van een nieuwe serie afleveringen Ook dat nog!. Surfers kunnen op de website van het programma de kijkersvraag beantwoorden en nominaties plaatsen voor de gouden eikel.

Ongeveer de helft van de Nederlandse internetgebruikers stoort zich aan reclamebanners op de startpagina van hun browser. Routeplanners en tv-gidsen worden meer op prijs gesteld, maar die ontbreken vaak op hun internetportal. Dit blijkt uit een onderzoek van Blauw Research onder 939 internetters. Ondanks klachten blijven de meesten trouw aan hun startpagina. Bij 70 procent heeft vorig jaar niet gewisseld. Een derde van de ondervraagde internetters gebruikt de homepage van de eigen provider als startpunt.

Vanaf volgende maand zal IP stoppen met de verkoop van reclamezendtijd op het commerciele radiostation Kink FM. De oorzaak is natuurlijk dat de Vereniging Veronica uit de HMG vertrekt. Ook de toekomst is erg onzeker voor KinkFM. Kink FM is eigendom van de Vereniging Veronica (80 procent) en concertorganisator Mojo Concerts (20 procent).

In het NPS/VPRO programma ‘Andere Tijden’ is donderdag een interview te zien met de nicht van Eva Braun. Eva Braun was de minnares van Adolf Hitler. Brauns nicht, Gertrud Weisker, logeerde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in Hitlers Huis ‘Berghof’. Weisker vertelt over die periode in de zomer van 1944 in een interview dat donderdag wordt uitgezonden. De uitzending begint om 20.45 uur op Nederland 3.

Na de rechtszaak tegen PCM te hebben gewonnen breidt Kranten.com haar aanbod van kranten uit. Ook is er nu de keuze tussen een HTML en een tekstversie. Voor onze zuiderburen is het nieuws van De Standaard, Het Volk, de FET, Het Nieuwsblad, de GvA, Het Belang van Limburg of Le Soir opgenomen in het aanbod. Het Nederlandse aanbod is uitgebreid met News.nl, Zoetermeersche Courant en het Westerwolde Nieuws. Uitdagend wordt gevraagd of mensen nog meer kranten weten om het aanbod zo volledig mogelijk te maken.

Niemand hoeft het live optreden van de populaire Zeeuwse band Blöf in het Holland House in Sydney te missen. Een van de concerten, dat plaatsheeft op donderdag 21 september, is voor de thuisblijvers direct via internet te volgen.

Er komt alsnog een megabioscoop met zestien filmzalen en 4900 stoelen in Diemen bij Amsterdam. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn dinsdag akkoord gegaan met het bestemmingsplan.

De Telegraaf legt zich neer bij de voorwaarden die de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) stelt aan de overname van het dagblad De Limburger. Dat betekent dat De Limburger en het Limburgs Dagblad als zelfstandige dagbladen blijven bestaan. Tevens zal De Telegraaf alle huis-aan-huisbladen van de Limburger Weekbladpers binnen een half jaar verkopen.

Ruim 1,3 miljoen televisiekijkers zagen maandagochtend hoe zwemmer Pieter van den Hoogenband en wielrenster Leontien van Moorsel gouden medailles wonnen tijdens de Olympische Spelen in Sydney. Beide gouden wedstrijden behaalden een marktaandeel van 80 procent.
Bijna anderhalf miljoen mensen keken ’s avonds naar de Olympische hoogtepunten van afgelopen maandag. Dit programma, dat een marktaandeel van 29 procent haalde, werd met een 7.4 gewaardeerd.

De NOS heeft dinsdagmiddag een tiental klachten gekregen van mensen die tijdens de live-uitzending van Prinsjesdag werden vergast op grappen van cabaretier Marcel Verreck. Een NOS-woordvoerster sluit niet uit dat meer klachten volgen, omdat de publieksvoorlichting, waar de kijkers met hun opmerkingen terecht kunnen pas om twee uur is geopend.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email