Rick van Velthuysen over vertrek bij Veronica: Ik begrijp het niet!

Het is voor Rick van Velthuysen een raadsel waarom hij weg moet bij Radio Veronica. Afgelopen vrijdag werd de nieuwe programmering van het station bekendgemaakt en voor Van Velthuysen is hierin geen plek meer.

Rick van Velthuysen over vertrek bij Veronica: Ik begrijp het niet!Niek van der Bruggen, Tim Klijn, Jeroen Nieuwenhuize en Dennis Ruyer komen Radio Veronica versterken en daarom moeten een aantal deejays weg bij de zender, waaronder dus Van Velthuysen.

Voor Van Velthuysen is het een raadsel waarom hij weg moet. Op zijn Facebookpagina schrijft hij:

Beste allemaal, eerst probeer ik te snappen wat er mis is met winnen van de Gouden Radioring, toch DE publieksprijs en daar doe ik het voor. Dan probeer ik te begrijpen wat er mis is dat ik goede luistercijfers haal en 2 maanden geleden nog het hoogst scoorde van allemáál en wat er op tegen is dat ik rete-loyaal ben. Als ik daar achter ben…..dan is het tijd voor de next step.”

Het gerucht dan Van Velthuysen weg moest ging al enige weken. De deejay werkt sinds september 2008 bij de landelijke zender. Daarvoor was hij onder andere te horen bij KRO, AVRO en Radio 538.

Naast Van Velthuysen neemt Radio Veronica ook afscheid van Bart van Leeuwen (zondag voor het laatst te horen), Kees Baars, Michael Blijleven en Erik de Zwart. Laatstgenoemde verdwijnt zelfs helemaal van de zender, want naast het presenteren verdwijnt hij ook uit de vormgeving. Vanaf januari is Tim Klijn stationvoice van Radio Veronica. [Radiowereld.NL]