DUITSE WEBRADIO-PIONIER IN GROTE MOEILIJKHEDEN?

Het gaat niet goed met de allereerste Duitse internetradio die de toepasselijke naam ‘CyberRadio’ draagt. Een faillisement wordt overwogen. Het station heeft ruim tachtig medewerkers. In vaste dienst of als free lancer. De meesten van hen werden de voorbije maanden onregelmatig tot zelfs helemaal niet meer betaald. Olaf Kriewald, beheerder van CyberRadio, bevestigde het bericht maar voegt er aan toe dat de vraag tot faillietverklaring enkel gebeurde uit voorzorg. Bovendien zou er op die manier tijd gewonnen worden voor overnamegesprekken.

Ondanks het optimisme van Kriewald, zendt CyberRadio momenteel grotendeels eerder opgenomen programma’s heruit. De idee om op termijn in ieder ‘groot’ land een filiaal te starten, werd op de lange baan geschoven. Ook het Amerikaanse ‘CyberRadio.Com’ was geen eclatant succes en slechts gedurende korte tijd te beluisteren. Er was niet alleen geldgebrek, er doken ook (onbekende) licentieproblemen op. Om het plaatje helemaal negatief af te sluiten, haalt men ook niet de geplande negentien uur live televisie via ‘CyberRadio TV’. (RadioVisie)

Gerelateerde berichten