Fabeltjeskrant beleeft comeback op internet

Het is weliswaar nog een hoop nachtjes slapen, maar vanaf 1 januari 2001 is het echt zo ver: de comeback van de Fabeltjeskrant. Op de internetpagina www.fabeltjeskrant.tv is vanaf die datum elke dag een avontuur te zien van Meneer de Uil en zijn vrienden uit het dierenbos. Het gaat om 1500 oude afleveringen die zijn gedigitaliseerd en opgepoetst.

Wie beschikt over breedbandinternet en een goed uitgeruste computer, kan de vijf minuten durende filmpjes straks bekijken bij tv-kwaliteit. Dat meldt een woordvoerder van Valkieser Communications. Dit bedrijf heeft de rechten gekocht van producent De Levita. Van nieuwe afleveringen is vooralsnog geen sprake.

Sinds afgelopen weekeinde kunnen kinderen en nostalgische volwassenen zich via de homepage van de krant aanmelden als abonnee. In ruil daarvoor krijgen ze regelmatig een elektronisch kaartje met afbeeldingen van onder anderen Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar en Ed en Willem Bever.

De verhaaltjes zijn niet alleen beschikbaar in het Nederlands, maar ook in het Engels, Frans, Duits en Spaans. Daartoe worden de filmpjes allemaal nagesynchroniseerd. Naast het bekijken van filmpjes kan de bezoeker zich bezig houden met puzzels en spelletjes met het Fabeltjeskrant-thema.

Rond de feestdagen liggen er ook videobanden en dvd’s met een selectie van Fabeltjeskrant-afleveringen in de winkels. Op termijn beleven waarschijnlijk ook Bolke de Beer en Paulus de Boskabouter een soortgelijke terugkeer. (ANP)

Gerelateerde berichten