Interactieve Omroep niet op tv, maar wel op internet

Begin dit jaar werd Imone, de Inter@actieve Multimedia Omroep Nederland, met veel tam-tam gepresenteerd. Als eerste publieke omroep zou Imone zowel reguliere uitzendingen op radio en tv gaan verzorgen, als 24 uur per dag op internet te zien zijn. Inmiddels is Imone ter ziele, al laat initiatiefnemer Jakob Pieterman Nu.nl wel weten dat plannen om alsnog te gaan uitzenden, maar dan alleen op internet, in een vergevorderd stadium zijn.

“Onze plannen waren te voortvarend”, kijkt Pieterman terug. “Men begreep ons niet en we konden niet aan voldoende leden komen.” Om als aspirant omroep het publieke bestel binnen te komen, had Imone vijftigduizend leden nodig. Maar de omroep bleef uiteindelijk steken op vijfduizend.

Toch heeft Pieterman de droom om interactieve uitzendingen te gaan verzorgen nog niet helemaal losgelaten. “We willen Imone op een andere manier in de markt gaan zetten. Als web-tv, dus alleen op internet. We weten nog niet of we de naam Imone aanhouden, maar we zijn nu wel al programma’s aan het voorbereiden. Die willen we zoveel mogelijk zelf gaan maken en zullen een breed terrein bestrijken: huis- tuin-en-keuken, sport, dieren.”

“We zijn nu bezig met de laatste testfase en willen voor 1 december operationeel zijn. Dan moeten vierduizend mensen tegelijkertijd naar onze programma’s kunnen kijken.” (NU)

Gerelateerde berichten