Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Internet-radio’s massaal failliet?

De Internet wordt door velen beschouwd als het toekomstige alternatief voor de klassieke radiostations en hun banden met de grote platenbonzen. Maar in de V.S. hangt er een grote zwarte wolk boven de Internet-radio’s.

De RIAA (Recording Industria Association of America) en het U.S. Copyright Office werken namelijk aan een licentieovereenkomst voor de radio-uitzendingen, die retro-actieve kracht zou hebben tot 28 oktober 1998. Hierbij zou voor elke song die gespeeld werd anderhalve dollarcent betaald moeten worden per luisteraar.

Voor een station dat 24/24u uitzendt, 7 dagen per week, met 100 luisteraars, komt dat voor die twee jaren te staan op $155.200 – een kleine 7 miljoen. En dat kunnen veel stations niet ophoesten! (Netties)

Gerelateerde berichten