Kort nieuws op dinsdag 10 oktober 2000

Het hof in Amsterdam heeft journalist Koen Voskuil vrijgelaten. De verslaggever van het dagblad Spits werd sinds 22 september door de Amsterdamse rechtbank gegijzeld omdat hij weigerde een bron prijs te geven. Voskuil had in een artikel een anonieme politieagent geciteerd die zei dat de politie op onrechtmatige wijze de woning van crimineel Mink K. was betreden. Volgens justitie hebben alle betrokken politieagenten onder ede verklaard dat zij geen informatie aan Voskuil hebben gegeven. Daarom zou zijn gevangenhouding niet langer nodig zijn.

De nieuwsdienst ANRS, Audio Nieuws Radio Service, heeft een nieuwe website. Het bedrijf verzorgt onder andere nieuwsbulletins op maat voor een aantal landelijke en regionale radiostations zoals Noordzee FM, Keizerstad en 8FM. Mogelijk zullen ook lokale omroepen in de toekomst gebruik kunnen maken van de service. ANRS verzorgt ook de voice-overs van het weer voor het ANWB Weer & Verkeer Kanaal. De site is te vinden via: www.anrs.nl

Vanaf afgelopen Maandag is Wim Rigter op vakantie en neemt Ekdom zijn programma over, zijn eigen programma wordt in ieder geval de komende paar dagen door Patrick Kicken overgenomen (vanaf 5.00 uur telefonisch bijgestaan door Eric Dikeb) en Donderdag is misschien Ekdom zelf weer even aanwezig. Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Ome Joop, Dik voormekaar, Meneer de Groot, Bep en Toos en andere typetjes zijn komende maanden weer op radio 3 te horen. André van Duin en Ferry de Groot pakten dit weekend de draad weer op met nieuwe Dikvoormekaar Shows. Sinds zaterdag staat op de website van het radioprogramma een aantal oude fragmenten uit de show. Het materiaal valt een beetje tegen. De video-opname duurt slechts drie minuten. Het filmpje met Ome Joop is verder onscherp. Ook de MP3’tjes hadden best wat langer mogen zijn.

Spott (RTL 4) verdwijnt van de buis. De makers zijn niet tevreden over het interactieve middagprogramma, dat wordt gepresenteerd door Viola Holt. Op 27 oktober is voorlopig de laatste uitzending.

De 33-jarige miljonair Stefan Kerkhofs uit het programma ‘Ja, Ik wil een Miljonair…’ heeft Zondagavond de 29-jarige Coby Bos gekozen als zijn bruid. De finale van de eerste aflevering van de tv-show is bekeken door ruim 2,5 miljoen mensen.

Columnist Luuk Koelman stuurde een brief naar minister Korthals van Justitie om bezwaar te maken tegen het aanstaande RTL4-huwelijk van de Belgische miljonair Stefan Kerkhofs en de Nederlandse Coby. Volgens Koelman gaat het hier om een schijnhuwelijk, dat volgens de wet strafbaar is. De Nederlandse wet hanteert een aantal criteria voor een schijnhuwelijk, waaronder de bepaling dat partijen elkaar vóór de huwelijksvoltrekking nooit eerder hebben ontmoet en elkaars naam en nationaliteit niet kennen. Gelet daarop is dit huwelijk onmogelijk.

‘Loow nü e Hiire’ (Looft de Heer) heet het eerste liedboek in de Noordfriese taal, dat na vijf jaar voorbereiding is verschenen. Het bijna 900 bladzijden tellende boek bevat 260 liederen en verder gebeden, psalmen, liturgieën en een inleiding in de Noordfriese liedkunde.

PCM heeft zichzelf opgelegd om dit jaar 40 miljoen gulden te bezuinigen. Als reden wordt aangegeven de aanschaf van een nieuwe drukpers en de investeringen in internet. Als gevolg daarvan moet Het Parool volgend jaar opnieuw bezuinigen, ter waarde van 8 miljoen gulden.

De VARA tv-serie All Stars blijft internationaal hoge ogen gooien. Het programma over een voetbalclub is doorgedrongen tot de finale van de internationale Emmy Awards, zeg maar de televisie Oscars. Op 20 november wordt de prestigieuze prijs uitgereikt. In mei viel All Stars in de prijzen tijdens het Gouden Roos Festival in Montreux.

De Arbeidsvitaminen en Kort & Klijn slaan op woensdag 11 oktober de handen ineen en maken van je diner een muzikaal evenement! Stel je voor: een liveoptreden van Texas en De Dijk bijwonen onder het genot van een door topkok Pierre Wind gebakken pannenkoek. Feast For Peace is een evenement dat op 11 oktober door het hele land wordt gehouden. Het is bedacht door warchild, de organisatie die zich inzet voor de belangen van kinderen in oorlogsgebieden. Slechts honderd mensen gaan aanschuiven die 25 gulden of meer betalen. De feesttent is naast het Audiocentrum op het Mediapark in Hilversum. Het diner wordt geserveerd tussen 18.00 uur en 20.00 uur.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

In Japan is maandag een museum over het leven van John Lennon voor het publiek opengegaan. De ex-Beatle zou op deze dag zijn zestigste verjaardag hebben gevierd. Dit heeft de BBC gemeld. In het museum zijn meer dan honderd memorabilia van de voormalige zanger te bewonderen zoals zijn eerste gitaar, familiefoto’s en handgeschreven teksten.

Metro International gaat procederen tegen Mass Transit Media (MIM), in België de uitgeverij van de gratis krant Metro. De internationale beursgenoteerde onderneming beschuldigt MIM van misbruik van de beschermde naam Metro, aldus het Belgische reclamevakblad PUB

De jongerenserie Finals (BNN) is vanaf woensdagavond terug op de buis. Eerst herhaalt de omroep enkele afleveringen van vorig jaar, waarna de nieuwe serie van start gaat. Voordat de website online gaat, is die van vorig jaar nog te bekijken.

De documentairezender Discovery Channel wil zich vestigen in Nederland. Op dit moment wordt de zender nog vertegenwoordigd, door MBPA (distributie) en Ad Valorem (reclameverkoop). MBPA stopt over enige tijd met de vertegenwoordiging van Discovery Channel, maar blijft vooralsnog verantwoordelijk voor de kabeldistributie activiteiten. Ad Valorem wordt naar verwachting binnenkort overgenomen door Discovery Channel. In Nederland is Discovery naast het ‘hoofdkanaal’, ook actief met de nevenzender ‘Animal Planet’. ‘Discovery Sci-Trek’, ‘Discovery Civilisations’, Discovery Wings’, Discovery Kids’ en Discovery Travel & Adventure’ staan op de nominatie om ook in Nederland digitaal via de kabel te worden verspreid. (Reclameweek)

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morge…

Gerelateerde berichten