Kort nieuws op dinsdag 31 Oktober 2000

08.00 uur.

Radio Maastricht bezig is om een website te ontwikkelen en zal binnenkort ook online te zien zijn. Het adres is www.radiomaastricht.nl. TV Maastricht is inmiddels al een eind op weg, u kunt deze site vinden op www.tvmaastricht.nl

Daniëlle Overgaag stapt per 1 januari op bij NOS Studio Sport. Dit meldt het AD. De presentatrice heeft volgens eigen zeggen, ‘behoefte aan rust ,vrijheid en even niets doen’. De aangeboden contractverlenging heeft de drieëneenhalf maand zwangere Overgaag geweigerd. Na het vertrek van Annette van Trigt verliest Studio Sport opnieuw een markant gezicht. De oud-wielrenster die bijna twee jaar werkzaam was bij Studio Sport presenteerde voornamelijk de Sportjournaals in de ochtend en middag.

‘Op het symposium over Internet, Muziekrechten en de Publieke Omroep, gistermiddag in Paradiso, liepen de gemoederen hoog op. De door de VPRO georganiseerde bijeenkomst draaide vooral om de vraag hoe de publieke omroep zich moet verhouden tot platenmaatschappijen, inzake de vergoeding van auteursrechten voor op het net gedraaide muziek.’ Lees verder in het NRC

Voor de kleinkinderen van kritisch AVRO-lid Cor van der Laak -“Houd je er buiten Cock“- en hun vriendjes is er nu de vernieuwde webhalte AVRO Kids. Met onder andere info over de programma’s, een ‘vote’ en een link naar de site van ‘Otje’.

De commerciële radiozenders Radio 538, Sky Radio, Classic ƒM en Love Radio hebben een contract gesloten voor de ongecodeerde doorgifte via de ASTRA 1G-satelliet. De radiostations worden vanaf 1 november ongecodeerd doorgegeven. Hierdoor kunnen liefhebbers in grote delen van Europa de radiostations kwalitatief goed ontvangen. Op dit moment zijn deze zenders buiten Nederland alleen via internet te beluisteren.

Om te laten zien wat het doel en de ambities zijn, lanceerde de publieke omroep de website “Kijk Ons Nou”. Hier vindt men informatie over de omroepen, de programma’s en natuurlijk de netprofilering. De bezoeker kan met een spel de ideale televisieavond samenstellen:

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld

Paul de Man is vanaf 1 november benoemd tot stafdirecteur van Endemol Entertainment. Hij wordt de rechterhand van John de Mol die zich volgens Endemol meer gaat toeleggen op creatieve ontwikkelingen.

Vanaf morgen zal Jerney Kaagman als nieuwe directeur van Conamus in dienst treden.

Op 2 november wordt `The Making Of’ van Domino Day 2000′ uitgezonden, met de samenvatting van de hele voorbereidingstijd en een reportage over de laatste stenen die nog gezet moeten worden, om het project tijdig af te krijgen.

Stichting Het Parool, de grootste aandeelhouder van PCM Uitgevers, laat onderzoeken of ze uit het concern kan stappen of zelf de andere aandeelhouders kan uitkopen. Externe adviseurs wordt gevraagd de bestaansmogelijkheden in beeld te brengen buiten het concern, dat naast Het Parool onder meer de Volkskrant en NRC Handelsblad uitgeeft. Lees meer in de Volkskrant

Ze zijn terug alsof ze nooit zijn weggeweest. De nieuwe single van de Spice Girls is wederom een hit geworden. Voor de negende keer kwam de groep in Groot-Brittannië op de eerste plaats. Nog nooit eerder heeft een vrouwengroep dat voor elkaar gekregen.

Een miljoen KPN-klanten heeft zaterdag urenlang geen gebruik kunnen maken van de voicemail op hun telefoon. (vaste Net)Door een storing in een van de twee voicemailmachines konden tussen twaalf uur ’s middags en acht uur ’s avonds geen berichten worden afgeluisterd of worden ingesproken. Volgens een woordvoerder van KPN zijn berichten die voor de storing zijn ingesproken, bewaard gebleven.

De Vlaamse miljonair Stefan Kerkhofs kan de komende weken niet meer met de auto op bezoek bij zijn kersverse bruid Coby Bos. Het parket van Hasselt trok zaterdag zijn rijbewijs in, nadat hij bij Zolder een enorme snelheidsovertreding beging..

In De BUS leek de rust weer enigszins wedergekeerd, nadat de passagiers eens goed door de mental coach onder handen waren genomen. Nu dient zich echter weer een andere verwikkeling aan, die alles te maken heeft met Nancy. De rondborstige Vlaamse schijnt, net als Jop uit De BUS 1, een “crimineel” verleden te hebben…

Cabaretduo Alkemade & Bloemen heeft vrijdagavond overtuigend het veertiende Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen. Studenten Leo Alkemade (20) en Roel Bloemen (25) uit Den Bosch sleepten in de Groninger Stadsschouwburg zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht. De jury prees hun programma Kstoppermee als “vakkundig, intelligent en verrassend.”

BBC Online, de nieuwssite van de Britse zender BBC, heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een zogeheten Bafta-award gekregen voor de beste nieuwspagina op internet. De Bafta’s worden verleend door de Britse film- en televisieacademie. Er zijn speciale prijzen voor interactieve media. BBC Online, dat begon in 1997, wist de sites van CNN en de Financial Times achter zich te houden.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

De Jerry Springer show, die met veel succes in de vooravond wordt uitgezonden door SBS 6, krijgt nu in zijn tiende seizoen een facelift. In Amerika daalden de kijkcijfers van de show aanzienlijk nadat men er stopte met de gevechten in de show.

Gedurende de maanden November en December zal UPC in Rotterdam en o.a. Ridderkerk, Zwijndrecht, Vlaardingen, Barendrecht & Oud Beijerland via haar “Extra” TV -kanalen nieuwe zenders op proef doorgeven.
Via “Extra TV 1” zal dan SET Asia (Sony Entertainment TV) worden doorgegeven en via “Extra TV 2” zal de muziekzender “VH-1” worden doorgegeven. De doorgifte van TVE Internacional via “Extra TV 3” wordt weer met 3 maanden verlengd.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email