Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederlanders volgden Spelen het liefst via tv

Twee op de drie Nederlanders vinden dat televisie de belangrijkste informatiebron was bij de afgelopen Olympische Spelen. Krant en radio behaalden in datzelfde onderzoek van de dienst Kijk- en Luistercijfers (KLO) van de NOS gezamenlijk 9 procent. Teletekst werd door 5 procent het meest geraadpleegd en slechts 1 procent koos voor internet.

De sluitingsceremonie werd met 2.290.000 tv-kijkers het meest bekeken. Op de tweede plaats staat Leontien van Moorsel (1.730.000) met haar halve finale achtervolging, waarin ze een wereldrecord reed. Een samenvattinguitzending waarin gouden wedstrijden van zwemmer Pieter van den Hoogenband en judoka Mark Huizinga nog eens werden herhaald staat op de derde plaats met 1.685.000 kijkers.

Opmerkelijk is dat rechtstreekse gouden races niet in de top van het kijkersklassement voorkomen, maar de dienst KLO gaf eerder al aan dat vanwege het tijdsverschil met Sydney minder live werd gekeken dan bijvoorbeeld Spelen in Barcelona in 1992. Nederlanders hebben de tv-uitzending waarin Van den Hoogenband zijn eerste zwemgoud won het hoogst gewaardeerd met een 8,2. De verlenging en strafballen in de mannenfinale hockey (Nederland-Korea) staat met een 8,1 op de tweede plaats. (ANP)

Gerelateerde berichten