Zoek
Sluit dit zoekvak.

OLYMPISCHE SPELEN GOED BEKEKEN EN HOOG GEWAARDEERD

De Olympische Spelen in Sydney zijn de afgelopen twee weken zeer goed bekeken. De bijna 226 uur die NOS-Studio Sport wijdde aan de Spelen werd door gemiddeld 530.000 televisiekijkers bekeken. Nederland 2 behaalde tijdens deze NOS-uitzendingen een marktaandeel van 44 procent. De Spelen in Sydney zijn tevens hoog gewaardeerd: gemiddeld 7.4. Ter vergelijking: de Spelen van Barcelona en Atlanta haalden een gemiddelde van 7.2.

De Olympische Spelen in Sydney zijn beter bekeken dan de Spelen in Atlanta (1996: gemiddeld 475.000 kijkers) en Seoul (1988: gemiddeld 395.000 kijkers). De Olympische Spelen in Barcelona trokken gemiddeld 685.000 kijkers, maar deze Spelen vonden overdag en ‘s avonds plaats. De Sydney-uitzendingen overdag en ‘s avonds trokken met gemiddeld 800.000 kijkers aanmerkelijk meer kijkers dan in Barcelona.

De Sluitingsceremonie, die gisteren werd uitgezonden, werd het meest bekeken: 2.290.000 kijkers. Op de tweede plaats staat de halve finale achtervolging (waarbij Leontien van Moorsel een wereldrecord reed) met 1.730.000 kijkers. De terugblik op de vijfde dag van de Olympische Spelen (op 20 september met de gouden medailles van Pieter van den Hoogenband en Mark Huizinga) haalde een derde plaats met 1.685.000 kijkers. De hockeyfinale Nederland-Korea van afgelopen zaterdag trok 1.620.000 kijkers en de terugblik van NOS-Studio Sport op de Olympische Spelen (die gisteren werd uitgezonden) werd door gemiddeld 1.555.000 kijkers bekeken.
Deze kijkcijfers zijn gebaseerd op thuiskijkers.

De hoogst gewaardeerde onderdelen van de Olympische Spelen waren de zwemwedstrijd waarbij Pieter van den Hoogenband zijn eerste goud won (8.2) en de verlenging en de strafballen tijdens de hockeyfinale Nederland-Korea (8.1).

Twee van de drie Nederlanders noemt de televisie de belangrijkste informatiebron voor de Spelen in Sydney, ver daarachter gevolgd door de radio en de krant (9 procent). Teletekst werd door 5 procent van de Nederlanders genoemd, internet door 1 procent. (NOS)

Gerelateerde berichten