Zoek
Sluit dit zoekvak.

Net 5 begint interactieve kennisquiz

Tv-zender Net 5 begint maandagavond met een interactieve quiz. Daarin neemt een studiokandidaat het op tegen drie deelnemers die thuis achter hun PC de quizvragen oplossen. Via een webcam en een ISDN-lijn zijn de thuisdeelnemers verbonden met de studio.

Volgens een woordvoerster van Net 5 is ‘Webstrijd’ – zoals de quiz heet – beslist niet alleen maar voor wizzkids bestemd. ,,Er worden pittige vragen gesteld over populair-wetenschappelijke, culturele en sociologische onderwerpen en alle tv-kandidaten zijn getest.” Het doel van de studiokandidaat is alle thuiskandidaten te elimineren. Daarna kan worden doorgespeeld voor de jackpot, waarin duizenden guldens zitten.

De quiz op televisie duurt maar een half uurtje, maar op internet gaat Webstrijd 24 uur per dag door. Via de link onder de tiltel van dit bericht kunnen honderden deelnemers tegelijk meedoen. De beste spelers van de site krijgen van Net 5 een uitnodiging voor een voorronde, waarna ze in de studio terecht kunnen komen. Net 5 heeft voorlopig 175 uitzendingen gepland van Webstrijd, dat elke werkdag om 20.00 uur wordt uitgezonden. (ANP)

Gerelateerde berichten