Search
Close this search box.

Kort nieuws op dinsdag 28 November 2000

11.00 uur

Britse popsterren willen dat het publiek inziet dat internetdiensten als Napster en Scour hun muziek bedreigen. Artiesten als Elton John, Paul McCarthy en Billie Piper steunen de actie ‘Respect the Value of Music’ die vanaf maandag een week lang duurt. De campagne is georganiseerd door de auteursrechtenorganisatie ‘British Music Rights’ (BMR). De organisatie zet zich niet alleen in voor de bekende namen maar ook voor de componisten van jingles en herkenningstunes. Want volgens het BMR zal het kopiëren van muziek via internet alle componisten bedreigen. Lees hier verder

Myanmar heeft de nieuwste cd van de Ierse rockband U2 verboden. Iedereen die in het bezit is van de cd hangt een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar boven het hoofd. Op het album All that you can’t leave behind brengt de groep een hulde aan de in huisarrest levende democratische leidster Aung San Suu Kyi.

Popsterren die goed in het gehoor liggende liedjes hebben geschreven, zullen binnenkort nog rijker worden. De grote namen onder hen, zoals The Beatles, Madonna of de Spice Girls, zullen binnenkort vele honderduizenden guldens extra gaan verdienen als gsm-bezitters hun liedjes gaan gebruiken als belmelodie. Lees hier verder

Te koop gevraagd: Een omroep in het oosten van het land is op zoek naar een 2e hands Innovonics 5 bands FM-processor. Mocht u er toevallig een hebben staan op de plank dan kunt u mailen naar de webmaster@radiowereld.nl

De commerciële tv-zender Fox 8 wordt sinds vorige week platgebeld en -gemaild door kijkers die plotseling vertrouwde series missen. De programma’s maakten deel uit van de bruidsschat die SBS bedong bij de recente overname van Fox. Fox begon woensdag met het vervangen van een handvol tv-reeksen door andere. Naast het duidelijk geliefde Dawson’s Creek, waarover 3000 mailtjes binnenkwamen, sneuvelden Charmed, Angel, Roswell en Sex and the City. Lees hier verder

Televisiestations die op de eigen zender reclame maken voor hun eigen websites zijn in de VS succesvoller dan printmedia die in hun eigen kolommen voor hun sites adverteren.

Het zal toeval zijn, maar onze omroepen vieren tegenwoordig wel wat erg veel jubilea. Zo is nu de 75- jarige KRO weer feestelijk bezig de zenduren te vullen met stokoud materiaal uit het meters diepe archief dat goed is voor jarenlange nostalgische en vooral goedkope zendtijd. Wie dacht na de millenniumwisseling verder verschoond te blijven van het oeverloos in het verleden grasduinen heeft het dus goed mis gehad. Sterker nog, onze omroepen gooien er zelfs nog een schepje bovenop. De steeds populairdere back to the sixties, seventies of eighties muziekprogramma’s staan alleen al garant voor veel goedkope zendtijd met vrijwel gratis muziek. Lees hier verder

Afgelopen week heeft Raimond Bos, column schrijver op RadioWereld al vermeld dat het niet goed gaat met IJmondTV. Per 28-11-2000 zal de omroep van de kabel worden gehaald. Dat was al een feit en blijft zo. Op dat moment wordt namelijk het hele kabelnet omgegooid zodat heel veel mensen weer heel veel moeite hebben om de juiste zenders te kunnen ontvangen. Inmiddels loopt een juridische procedure tegen de kabelmaatschappij, is een massale handtekeningenactie gestart bij winkels en openbare gelegenheden en is de omroep bezig met een noodplan.

Op Rijk de Gooyer na ken ik geen Nederlandse acteur die de ploert wil uithangen bij een comedy. Geen Boze Buurman (Ja zuster, nee zuster) of kankerende opa (One foot in the grave) waar de kijker zich bij kan verkneukelen en zich tegen kan afzetten. Lees hier verder

Het duurde maar liefst 57 en half uur, of ruim twee dagen, dat een van de 12 deelnemers, een 24-jarige vrouw uit Nederland onafgebroken naar Big Brother heeft gekeken, is dat een wereldrecord ?

Sony Electronics is gestopt met een nieuwe advertentiecampagne, omdat een tv-zender bezwaar had gemaakt tegen één van de commercials. In de gewraakte commercial is te zien hoe de kerstman wordt bedwelmd met chloroform en in de achterbak van een auto wordt gegooid

Veel mensen hebben tegenwoordig een mobiele telefoon. Veel van hen hebben gekozen voor een prepaid telefoon, die telkens moet worden opgewaardeerd. Van de meest gebruikte prepaid mobiele telefoons kun je sinds vrijdag het beltegoed opwaarderen via de site gsmkaarten.nl. Het enige wat je nodig hebt voor het opwaarderen is een internetaansluiting en een creditcard of I-Pay abonnement. Voor meer informatie over deze dienst kun je terecht op deze site. Binnenkort wordt deze dienst ook mogelijk voor WAP-toestellen.

BVN-TV, de internationale Nederlandstalige tv-zender, krijgt het komend jaar 2,7 miljoen gulden van de Vlaamse regering. 1,1 miljoen gulden meer dan de afgelopen jaren. Met de toezegging heeft de VRT zich verzekerd van deelname aan de zender die samen met de NOS en de Wereldomroep tot stand komt.

Illegale kopieën van muziek van het internet halen met behulp van Napster kan een stuk lastiger worden en in ieder geval een reprimande opleveren. Dat stelt althans EMusic.com zich voor. Het muziekbedrijf heeft een soort onhoorbaar watermerk voor muziek ontwikkeld waardoor is na te gaan of er een illegale kopie wordt gemaakt. Lees hier verder

Naar schatting driehonderd eerstejaars studenten rechten van de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg hebben maandag een experimenteel SMS-college bijgewoond. Zij konden via een bericht van hun mobiele telefoon reageren op het college staatsrecht van docent Gert-Jan Leenknegt.

Radio West is marktleider met een marktaandeel van 14% onder alle radiostations die in Zuid-Holland-Noord zijn te ontvangen. Daarmee stemmen in Zuid-Holland-Noord dagelijks zo’n tweehonderdduizend luisteraars af op Radio West. Daarna volgen Sky Radio, Radio 538, Radio 1, Radio 2, Veronica FM, Radio 10FM, Noordzee FM en Radio 3FM

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Internet is weer een zoekmachine rijker. Dit keer geen meta- of trefwoordzoeker maar een domeinnaam vindmachine. Klinkt als vergelijkt de zoekopdracht met alle Nederlandse domeinnamen en geeft als resultaat de adressen die op de zoekterm lijken. Op de site vul je een deel van het gezochte adres in en de machine zoekt de adressen met dat woord op. Praktische toepassingen blijven dus beperkt. Vul bij “Klinkt als” zet alle nieuwe.nl domeinnamen op een rij en kan ook vertellen wie de site geregistreerd heeft.
Vul het woord radio in en verbaas je over het grote aanbod aan radio site’s die te koop staan. Men denkt nog steeds veel geld te kunnen verdienen met het verkopen van leuke namen.

Big Brother is een echte hit, dat is inmiddels wel bekend en de bus is een leuke parodie. Maar van big-brother zijn ook leuk parodies gemaakt. Kijk eens op Pig Brother en op Bad-Brother

RadioWereld is op zoek naar een Veronica en een 538 watcher, helaas zijn wij niet in staat om dagelijks te luisteren naar elk radiostation. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichgeving op RadioWereld.

BuZz voor zondag 3 december, 18.00-20.00 3FM
Met de unieke BuZz Band Veiling! Guus Meeuwis is te gast in de BuZz-studio (je kunt dus met hem chatten!) en de komende week veilen we een privé optreden van deze Nederlandstalige studentenzanger. Ook hoor je hoe het thuisoptreden verliep van de vorige ronde uit de BuZz Band Veiling!
Vandaag horen we wat de Top 3 van bands is geworden uit de Popslag-Jaarfinale. Deze drie bands gaan de BuZz-studio in om twee eigen nummers op te nemen en een verplichte cover van een Nederlandse hit uit 2000. Natuurlijk is er ook web&filmnieuws, onverwachte telefoontjes, liefdesverhalen en dat allemaal gepresenteerd door Marc & Merel. BuZz geeft veel extra’s op www.ncrv.nl/buzz.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.