Jeroen Van Inkel bekendste radio-dj

Radio 538-DJ Jeroen van Inkel is onder radioluisteraars het meest bekend, zijn 538-collega Edwin Evers het meest populair. Dat is de uitkomst van een enquête van mediabureau Optimedia onder vijfhonderd Nederlanders tussen de 20 en 50 jaar.

Van Inkel wordt door 21,3 procent van de ondervraagden genoemd, gevolgd door Edwin Evers en Erik de Zwart, respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Bij vrouwen staat Erik de Zwart op de eerste plek als meest bekende radiopresentator. Van de ondervraagden weet 36,7 procent niet spontaan een presentator te noemen.

Waar het gaat om populariteit, scoort Evers het hoogst. De dj, die onder meer de gebroeders De Boer imiteert, is onder 27,9 procent het meest populair. Op de tweede plaats staat Van Inkel, terwijl Rob Stenders de derde plaats bezet.

Sky Radio, de zender die geen gebruik maakt van presentatoren, is verreweg het populairst onder vrouwen: 41 procent geeft te kennen het liefst naar deze zender te luisteren. Bij mannen scoort Radio 3FM het hoogst met een percentage van 39,5. Radio 538 komt zowel bij mannen als vrouwen op de tweede plek.