Qmusic voorbij aan Radio 538 in de ochtend, meeste luisteraars

Qmusic heeft voor het eerste Radio 538 verslagen in de ochtend bij de doelgroep 20-49 jaar. Het marktaandeel tussen 6 en 10 uur groeide naar 18,7%. Daarnaast heeft Qmusic met 2.785.000 luisteraars ook voor het eerste de meeste luisteraars van alle radiostations.

Dit blijkt uit cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) over de periode augustus / september die dinsdagochtend gepubliceerd zijn.

Sinds het vertrek van Edwin Evers in december 2018, zijn de kaarten in radioland opnieuw geschud. Qmusic mag zich daarbij de grote winnaar noemen.

Waar het marktaandeel de vorige meting nog gelijk was aan Radio 538 in de ochtend, is Qmusic nu voorbij aan haar concurrent. Q scoort nu 18.7% marktaandeel in de ochtend bij de doelgroep 20-49 jaar, terwijl Radio 538 blijft steken op 18,5%.

Wel moet erbij vermeld worden dat zowel Mattie valk en Marieke Elsinga als Frank Dane een groot deel van augustus op vakantie waren.

Na zes metingen op rij marktleider te zijn in de belangrijke doelgroep 20-49 jaar, zijn we nu ook de grootste in de ochtend én in bereik”, reageert zenderbaas Dave Minneboo verheugd.

“De Ochtendshow met Mattie en Marieke scoort beter dan ooit en we zijn ontzettend trots dat in deze bijzondere periode steeds meer mensen afstemmen op Qmusic. Op dit moment zijn dat er bijna 2,8 miljoen per week. In deze periode zijn Armin van Buuren, Bram Krikke en Tom van der Weerd begonnen bij Q en zijn we gestart met Het Geluid, dat onverminderd populair blijft.” [Radiowereld.NL]
Foto: Qmusic