Kort nieuws op maandag 20 november 2000

10.00 uur

Deze maand brengt SBS 6 een registratie van de `Duyvis SUPERFUIF’ die op 18 november plaatsvond. Dit muziekspektakel wordt voor de vijfde keer georganiseerd door Duyvis en Radio 10 FM in samenwerking met SBS 6. Evenals in voorgaande edities trad een keur aan binnen- en buitenlandse artiesten live op voor het publiek. Eén van de formaties die aanwezig was is `Earth, Wind & Fire’.

BNN’s Nationale IQ-test
Alles over intelligentie en IQ-testen zien kijkers iedere woensdag in BNN’s Nationale IQ-test. Op 10 januari is de finale. Vierhonderd deelnemers strijden dan om de titel ‘slimste Nederlander’. Via internet kan iedereen meedoen.

Altijd al een echte Sherlock Holmes willen zijn, of moordzaken op willen lossen zoals Morse of Frost dit deden? Dit is je kans! Volgende week vrijdag (24 november) moet er namelijk een moord op worden gelost. Door de gebeurtenissen op de voet te volgen, de aanwijzingen te ontdekken en de bewijslasten te verzamelen ben jij misschien in staat om de moord op te lossen. Dit weekend kun je op de site van de KRO de eerste aanwijzingen vinden. De beste detectives kunnen leuke prijzen in de wacht slepen.

Ongetwijfeld heb je de single ‘who let the dogs out’ al eens op de radio gehoord (of misschien wel de Nederlandse versie, bijna elke dag te horen in het radioprogramma ‘Stenders’ op Radio 3 FM). Nu is er een alternatieve clip van deze single, met natuurlijk zingende en dromende honden! Leuk gemaakt en erg vrolijk en grappig! Het duurt even voor je het tweede gedeelte kunt bekijken, maar het is erg leuk om te zien. Kijk hier voor de dogs.

Bij BNN staat een nieuw spel on line. Met behulp van de pijltjestoetsen wordt de hoek en snelheid bepaald waarmee de tegenstander onder vuur wordt genomen. De bedoeling is om alle andere kleuren dan rood uit te schakelen.

Elke woensdagavond vanaf 22.00 uur kun je op 3FM luisteren naar Club Lek, VPRO’s rock-, talk- en danceclub, gepresenteerd door Jaap Boots. De optredens van Dyzack, Biosphere, Nubian, Krang of Favez of de terugkeer van Mr. Lee gemist? Na elke uitzending is Club Lek in audio en nu ook in hoge kwaliteit video op te vragen op de site van 3voor12. Wil je de opnamen van Club Lek in Studio Amstel bijwonen? Mail naar hetlek@vpro.nl.

Drie regionale dagbladuitgevers – Hollandse Dagbladcombinatie (HDC), Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) en Mediagroep Limburg i.o. (MGL) – hebben besloten hun internet-activiteiten te bundelen door de oprichting van het internetbedrijf Regio-i. In deze onderneming zal ook Telegraaf Holding participeren.

‘Een medeoprichter van muziekuitwisseldienst Napster stapt op. De 22-jarige Jordan Ritter verruilt zijn positie bij Napster voor een financieel-technologische carrière in San Francisco bij Round1 Private Capital Marketplace. Ritter claimt dat de voortdurende juridische gevechten met grote platenlabels over de legaliteit van de muziekuitwisseldienst niet de reden zijn voor zijn overstap. Lees hier verder

In New York is zaterdagavond het showbizzhuwelijk van het jaar gesloten. De 56-jarige filmacteur Michael Douglas en de 25 jaar jongere Catherine Zeta Jones gaven elkaar in de balzaal van het Plaza Hotel elkaar het jawoord.

Nederland heeft zeer binnenkort alweer een nieuw radio- en televisie station erbij. Het bedrijf CNM Network is bezig met de voorbereidingen hiervoor en het station krijgt de naam Counterpoint Hit FM, naar de voormalige dance-piraat uit Amsterdam.

Het bedrijfsleven lijdt elk jaar een schadepost van vele tientallen miljoenen guldens doordat het personeel met de gsm steeds vaker sekslijnen belt. Iedere dag wordt in totaal ruim een miljoen minuten naar deze 0906-lijnen gebeld. In circa 40% van de gevallen gebeurt dit via de dure mobiel. Vaak moet de werkgever voor de kosten opdraaien omdat de gsm van bedrijfswege wordt verstrekt.

In Londen stonden vorige week maandagochtend geen lange rijen voor ‘1’, de nieuwe cd van de Beatles met al hun Amerikaanse en Engelse nummer 1-hits. Er waren maar 15 mensen komen opdagen om de eerste exemplaren aan te schaffen. Toch zijn er weer miljoenen van de nieuwe plaat gedrukt. Ter promotie van de cd is er nu ook een website van de Beatles geopend. Daarop staan veel filmpjes en de originele hoesjes. De bandleden zelf hebben meegewerkt aan www.beatles.com

Mobiele bellers met een abonnement waarbij achteraf wordt betaald, zullen worden geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. De vijf aanbieders van mobiele telefonie zullen de kredietgegevens van hun klanten aan het BKR ter beschikking stellen. Omgekeerd mogen de telefoonbedrijven gaan controleren bij het BKR of een nieuwe klant elders wanbetaler is geweest. Het BKR en de vijf telefoonbedrijven hebben daarover een principeafspraak gemaakt. Volgende maand zal het BKR een definitieve beslissing nemen.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Amerikaanse media domineren nieuwsgaring. Zeker als het om Amerikaanse onderwerpen gaat, zijn de .Nederlandse media (en zij niet alleen) sterk afhankelijk van de grote Amerikaanse televisiestations ABC, CBS, NBC en CNN, belangrijke kranten als The New York Times en The Washington Post en persbureaus als Associated Press. Zij domineren onder normale omstandigheden al de nieuwsvoorziening over grote gebeurtenissen in de hele wereld. Lees hier verder

Terwijl Nederlandse nieuwsmedia zich richten op de mobiele telefoon, heeft hij internationaal al bijna afgedaan. Sms, bleek deze week op het News World-congres in Barcelona, floreert wel. Intussen wordt er scherp naar het Japanse i-modebeeld gekeken. NOVA laat sinds kort per sms weten welke onderwerpen het programma die avond behandelt. Lees verder in de Volkskrant

De KRO heeft iets te vieren. Met affiches en een relletje is de omroep er in geslaagd de aandacht te vestigen op de 75ste verjaardag. Volgend weekeind is het feestje. Vandaag alvast een gesprek met de voorzitter. Lees verder in het NRC

Het ene moment naar muziek luisteren en het andere moment telefoneren? Dat kan met de Samsung MP3 Phone. Dit is een compacte dualband mobiele telefoon met alle gemakken van een zakelijk toestel. Tegelijk is het de meest compacte MP3-speler, met ruimte voor 25 minuten muziek van je eigen keuze. Meer info vind je bij Samsung

Ruslands enige onafhankelijke tv-kanaal, NTV, komt steeds verder onder de duim van het Kremlin. De staatsgasmaatschappij Gazprom krijgt in ruil voor het kwijtschelden van een lening van 212 miljoen dollar een meerderheidsaandeel in Media-Most, het moederbedrijf van NTV. Lees verder in de Volkskrant

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email