SBS neemt Fox 8 over

SBS Broadcasting neemt van News Corp, het internationale mediaconcern van Rupert Murdoch, de Nederlandse commerciële tv-zender Fox 8 over. Dat doet het Zweedse concern door een belang van 50 procent te kopen in TV10. Laatstgenoemde is de werkmaatschappij van Fox 8 en Fox Kids Europe. Dat heeft SBS Broadcasting, de moedermaatschappij van SBS 6 en Net 5, maandagmiddag bekendgemaakt.

De andere helft van de aandelen in TV10 blijft in handen van Fox Kids Europe. Dat zendt overdag al op het kanaal uit. Het op de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde SBS Broadcasting wil de transactie, die met ingang van 2 januari 2001 rond moet zijn, betalen door de uitgifte van 750.000 aandelen. Door de transactie wordt News Corp ,,een belangrijke aandeelhouder” van SBS.

Tegen de huidige koers van circa 32 euro vertegenwoordigt dit een bedrag van rond de f 53 miljoen. Overigens kan het aantal uit te geven aandelen variëren van maximaal 882.353 tot minimaal 652.174. Dat is afhankelijk van de prijs van SBS-aandelen in de periode 15 december-31 december 2000. Lees verder bij ANP.

Gerelateerde berichten