Zender Radio De Wolden terug

Een 18 jr. inwoner van Elim en een 20 jr. inwoner van Nieuwlande hebben de diefstal van de zender van streekradio De Wolden bekend. De zender is teruggevonden in een schuur van een 27 jr. man uit Hollandscheveld.

Op zondag 22 oktober werd bij een inbraak in een transformatorhuisje aan de Sportlaan in Zuidwolde de complete zender met bijbehorende apparatuur gestolen. Waarde ongeveer f. 14.000,-. Na een tip trof de politie vorige week woensdag de zender aan in een schuur van de man uit Hollandscheveld.

De zender was daar verborgen door de beide andere verdachten. Deze werden afgelopen vrijdag aangehouden. Zij bekenden de diefstal. Volgens de mannen hadden zij onder invloed van alcohol de diefstal gepleegd zonder precies te weten wat ze met de apparatuur wilden gaan doen.

Na de diefstal zaten ze met de apparatuur in de maag. O.a. door de publiciteit rond deze diefstal, verborgen ze uiteindelijk de apparatuur maar bij hun kennis in Hollandscheveld. Na verhoor werden ze op vrije voeten gesteld. Binnenkort zullen ze zich voor de rechtbank moeten verantwoorden. Dit geldt ook voor de man uit Hollandscheveld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt terzake heling. (Politie Drenthe)

Gerelateerde berichten