Kort nieuws op dinsdag 12 december 2000.

10.05 uur

Televisiekijken, naar de radio luisteren, een artikel lezen. We krijgen iets voorgeschoteld door mensen die we nauwelijks kennen, aldus de RVU. Daarom maakt de omroep op de site een nieuwe rubriek Mensen in de Media. Met portretten in tekst en geluid van mediamensen als Jeroen Pauw, Pieter Broertjes en Willem Ruis.

De NPS startte 10 december met de 11-delige documentaireserie Het Oude Westen uit. Gelijktijdig met de serie bouwen jongeren uit de Rotterdamse wijk een website. Daar geven ze hun visie op het leven in de wijk met muziek, tips en nieuws.

Het cabaretprogramma Andermans Veren van de AVRO is terug op televisie. Kick van der Veer en Jacques Klöters geven toelichting bij opvallende, hilarische en ontroerende conferences en liedjes uit de Nederlandse Kleinkunst.

De kijkcijfers van Champions-Leaguewedstrijden zijn dit seizoen drastisch teruggelopen ten opzichte van 1999. In Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje en Nederland liep de kijkdichtheid schrikbarend achteruit. Alleen in Duitsland, Griekenland en Portugal was sprake van een lichte stijging.

De commercials van Melkunie met Peer Mancini en de legendarische koe stoppen vanaf volgend jaar. Melkunie heeft besloten om te stoppen met de naam melkunie omdat deze niet geschikt zou zijn om uit te bouwen tot een europees concept

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Vrijwel alle openbare gebouwen in Nederland mogen voortaan worden gebruikt voor het plaatsten van antennes voor draadloze communicatie. Het kabinet heeft die plannen bekendgemaakt in de nota Nationaal Antennebeleid. Tot nu toe ontbrak een landelijke regeling voor plaatsing van de communicatie-antennes, gemeentes hanteerden vaak lokale regelingen. De overheid wil het antennepark de komende jaren met zo’n 20.000 stuks uitbreiden. Het kabinet wil op deze wijze tegemoet komen aan de sterk gegroeide behoefte van telefoonmaatschappijen en omroepen aan doorgiftemogelijkheden. De verantwoordelijke staatssecretaris De Vries van Verkeer benadrukte bij de presentatie van de plannen nog eens dat er volgens de Gezondheidsraad geen gezondheidsrisico’s aan de drastische uitbreiding van het antennepark zijn verbonden.

Veronica Digitaal en IDG Communications Nederland stoppen met samenwerking in Favoriet.nl Veronica Digitaal BV en IDG Communications Nederland kondigden vandaag het einde van de website favoriet.nl aan. De realisatie van het project bleek niet langer haalbaar nadat Veronica Digitaal zich hieruit had teruggetrokken. Wat in mei 2000 werd geïntroduceerd, bleek niet langer haalbaar nadat Veronica Digitaal, mede ten gevolge van een gewijzigde beleidsvisie, de samenwerking in dit project beëindigde

Afgelopen zaterdag is Teleac/NOT weer begonnen met een nieuwe serie, PC-4U. Tegenwoordig maakt de computer een steeds groter deel uit van het dagelijks leven. Teleac/NOT speelt hierop in door een programma te maken rondom de PC. In de 10 afleveringen die het programma telt, worden allerlei toepassingen en problemen van de PC behandeld. Op de website van Teleac/NOT kun je alvast previews bekijken, vragen stellen in het forum en met andere bezoekers chatten. Lees hier verder

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Modeketen WE (voorheen Hij en Zij) geeft de Holland Media Groep (HMG) tot 15 december om de merknaam ME voor een nieuwe televisie-zender in te trekken. HMG kondigde gisteren aan een nieuwe zender te lanceren ter vervanging van de naam Veronica, dat uit HMG is gestapt en vanaf september weer programma’s mag uitzenden onder zijn eigen naam. Volgens WE, dat 270 modewinkels heeft in Europa, lijkt het merk ME te veel op zijn merknaam en klinkt het ook hetzelfde. Lees hier verder

Jack Kroes, pionier van de Nederlandse regionale radio en tv, is vrijdag op staande voet ontslagen als directeur/hoofdredacteur van Radio TV West. Volgens bestuursvoorzitter P. Verburgt van RTV West heeft Kroes het vertrouwen van het complete bestuur verspeeld.’ Lees verder in de Volkskrant

Gisteren is het nieuwe, TROS-programma “de TV kapper” aan de pers gepresenteerd. Uniek is dat deze persconferentie ook live te volgen was via internet: www.tvkapper.nl.
De TV kapper is vanaf 1 januari tot 1 april 2001 op werkdagen te zien bij de TROS op Nederland 2 (19.00 tot 19.25 uur) en op internet (www.tvkapper.nl). In het real life-programma staat een kapperszaak in Amsterdam centraal.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.