Cursus radionieuws lezen in twee dagen

Nederland krijgt er binnenkort weer een radioschool bij. Dit keer gaat het om een cursus nieuws lezen op de radio. De nieuwe cursus wordt in twee dagen gegeven door Tamara Bok en Hannelore Zwitserlood. De cursus ‘Nieuws lezen op de radio’ wordt op zaterdag 08 en zaterdag 15 oktober 2011 gegeven op op het mediapark in Hilversum.

De cursus is bedoeld voor mensen die het vak willen uitproberen of als vrijwilliger werken bij een lokale omroep. Ervaren nieuwslezers kunnen een verdiepingscursus volgen om de puntjes op de i te zetten en hun techniek te verbeteren.

Cursisten krijgen twee volledige dagen les, ze kunnen ook kiezen uit een basiscursus of de verdiepingcursus.

Hannelore Zwitserlood werkt als nieuwslezer bij Radio 538 en Radio M Utrecht. Ze was eerder onder andere te horen bij Skyradio, Radio Veronica en Q-music en was docent bij de Veronica Radioschool. Tamara Bok heeft jarenlang de nieuwslezers (be)geleid bij Novumnieuws, las bij RTL FM en Yorin FM, en is nu freelance nieuwslezer en eigenaar van een productiebedrijf. [RadioWereld.NL]