Search
Close this search box.

Alweer veel 3FM nieuws.

Door wat technische problemen zijn we vandaag iets later met het 3FM nieuws ):-

Giel Beelen heeft zijn weekenduitzendingen dit weekend gewoon gedaan. Het was echter wel te horen dat ‘ie een beetje uit zijn doen was en natuurlijk probeerde hij het heikele onderwerp te vermijden.

Maar om nu op iedere vraag: ‘Hoe gaat het’, gewoon ‘Heel goed’ te antwoorden lijkt wat ver van de waarheid. Wel zei hij nog dat hij het vervelend vond dat zijn produc(st)er Bianca nu ook niet meer betrokken is bij de KRO-uren op 3FM. ‘Dat is vervelend als je met iemand zo goed hebt samengewerkt’. Als dank draaide Giel de door Bianca in een gekke bui zelf ingezongen versie van het nummer ‘Fire’, ditmaals omgedoopt tot ‘FireD’.

De Leeuw is trouwens weer wakker. Maandagmorgen was Paul de Leeuw voor het eerst sinds lange tijd (uitgezonderd de revival van de VARA dinsdag) weer te horen op 3FM als presentator. Lang geleden (toen iedere omroep nog zijn eigen dag had) werd Paul bekend als een van de twee presentatoren bij het programma ‘Lieve Paul’ dat hij presenteerde met de huidige zendercoordinator van 3FM, Paul van der Lugt, op de zondag middag in KRO tijd. Later switshte Paul naar de VARA en daar deed hij onder andere een tijdje de ochtendshow. De show klonk wat rommelig, maar daar komt vast verbetering in.

Op de site van de Recensent Recensent staat een alleraardigst interview met Paul van der Lugt. Een paar quotjes uit hun verband om je nieuwsgierig te maken:

“De suggestie om van ‘Loods mij door de storm’ Megahit te maken, kwam uit een heel onverwachte hoek, namelijk van Rob van Someren, die zelf niet al te best bevriend was met Westbroek, die twee konden soms elkaars bloed wel drinken.”

“Wij hebben Kane niet ontdekt, Anouk niet, Krezip niet, dat doen die bands zelf.”

“Een horizontale programmering is slechts een middel om een doel te bereiken, niet andersom.”

“‘Stenders Vroeg’ vind ik een ‘parel’, de manier waarop wij in ‘Denk aan Henk’ omgaan met onze luisteraars vind ik voorbeeldig, Giel Beelen is een ‘parel’, prachtige, unieke radio in de meest pure vorm. Het is alleen maar beter geworden! Luister naar Luc Janssen, die prachtige integratie van vorm en inhoud, dat is toch een ‘parel’ voor de zender!”

“De meeste mensen hebben waarschijnlijk niet eens het hele programma gehoord en veroordelen het alleen op basis van het fragment waarin Giel klaarkwam. Ik vind het een prachtige uitzending van drie uur, waarin je de twijfel hoort, de hartstocht, de platheid, dat maakt zo’n uitzending voor mij acceptabel.”

Club Lek (wo 22-1) kalender update:

17 jan
Kings Of Convenience:pure akoestische pop uit Noorwegen
2 Wikked: funky drum ’n bass uit Eindhoven
Bambix:melodische hardcore punk

24 jan
Scannerfunk:toegankelijke klanken van Brits electronica fenomeen
Whodads: Belgisch orkest met opwindende mix van funk, mambo en jazz

31 jan
Alan McGee: interview met spraakmakend Engelse labelbaas (oa Creation)
Johnny Dowd: donkere, ongepolijste bluesy songs

7 febr
Seedling: uniek gitaar-viool pop
Sandfly: Texmex en surfpunk uit Groningen
Adrian Borland Tribute: interview n.a.v boek over hem

Reserveren kan vanaf twee weken van te voren, maandag tot en met woensdag tussen 12:00 en 17:00 uur, op 035-671 22 22.

Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Gerelateerde berichten