Zoeken
Sluit dit zoekvak.

BNN verbolgen over kritiek op tv-programma

De omroep BNN is verontwaardigd over de kritiek van de wijkvereniging Angelslo en de Emmer politie op het televisieprogramma Bier, zweet en tranen. Lourens Drillich, directeur televisie van BNN, bestrijdt ten stelligste dat de programmamakers jongeren in de wijk Angelslo hebben aangezet tot het vertonen van onacceptabel gedrag.

Volgens Drillich zijn er aan de jongeren ook geen kratten bier uitgedeeld. ,,Ik heb de indruk dat wij de zwarte piet krijgen toegespeeld van mensen die zelf allang iets aan de overlast hadden moeten doen’’, aldus de directeur televisie.

In Bier, zweet en tranen volgde een cameraploeg onder meer de groep tieners die al tijden voor overlast zorgt in de Weytackers in de wijk Angelslo. Maandagavond waren er beelden te zien van jongeren die op straat bier stonden te drinken en van door de wijk scheurende auto’s. Buren die bij de jongeren klaagden over overlast werd gemeld dat zij ’niet moesten zeuren’ en dat zij ’maar moesten verhuizen.’

Meteen na de uitzending meldde wijkagent Theo Hummel dat hij uiterst ongelukkig was met het vertoonde. ,,Dit is slecht voor de beeldvorming. Het ging op een gegeven moment juist heel goed’’, aldus de wijkagent. Ook meldde hij dat BNN de jongeren gestimuleerd heeft om zich zo voor de camera te gedragen. BNN had volgens Hummel de jongeren op straat gratis bier verstrekt. Raymond Ripassa, voorzitter van de wijkvereniging, en jongerenwerker Hans Marquenie verkondigden een identiek verhaal. Volgens Marquenie deelde BNN in de disco, waar ook gefilmd werd, voor honderd gulden munten uit. ,,De jongeren hebben nu spijt van hun gedrag’’, aldus de jongerenwerker.

BNN, die direct na de uitzending niet bereikbaar was voor commentaar, laat nu bij monde van Drillich weten de kritiek onterecht te vinden. ,,Het kan zijn dat er in de disco door ons een rondje gegeven is. Verder hebben wij niets uitgedeeld’’, aldus de BNN-directeur. ,,Het is niet uitgesloten dat jongeren zich voor de camera iets anders gaan gedragen, maar wat uitgezonden is, is niet iets wat normaal gesproken niet voorkomt. Het is overduidelijk dat er al eerder problemen geweest zijn.’’ Hummel meldde dat de politie bij BNN haar afkeuring heeft uitgesproken over het initiatief. Drillich ontkent ook dit. ,,We hebben niets van de politie gehoord.’’

Ernest Zinsmeijer, woordvoerder van de politie, laat weten pal achter de woorden van wijkagent Hummel te staan. ,,Ik heb geen zin in een wellis-nietes spelletje met BNN, maar ik kan wel zeggen dat ik zelf contact heb gehad met BNN. Ik heb één van de betrokken medewerkers laten weten dat de omroep over de schreef is gegaan. Het gedeelte waar gefilmd is, is een drooggelegd gebied. Toen ik dit meldde, bevestigde de medewerker mij dat er inderdaad bier was uitgedeeld op straat. Dat was hun manier om deze documentaire te maken, zo werd mij verteld.’’ (Drentse courant)

Gerelateerde berichten