Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Canal Plus stapt uit Eurosport

Canal Plus gaat zijn belang van 49,5% in de sportzender Eurosport afstoten. De betaaltelevisie-dochter van het Franse Vivendi Universal heeft plannen om een eigen sportzender te lanceren.

Canal Plus zal na de verkoop wel een distributiekanaal voor Eurosport blijven, zo verzekerde een woordvoerder van het televisieconcern dinsdag. Volgens de woordvoerder zal er op de korte termijn voor de abonnees niets veranderen. Op de lange termijn krijgen zij er zelfs een kanaal bij.

Canal Plus werkt reeds aan een nieuwe sportzender, maar op grond van een anticoncurrentiebeding met andere Eurosport-aandeelhouders zal de introductie nog zeker een jaar op zich laten wachten. Canal Plus bezit 49,5% in Eurosport. De resterende 50,5% is in handen van de Franse rivaal Television Française 1 (TF1). Canal Plus heeft verder een belang van 39% in Eurosport France, samen met TF1 (36%) en Vivendi-dochter Havas Image (25%). De aandeelhouders hebben een optie op de aandelen van Canal Plus.

Gerelateerde berichten