Zoeken
Sluit dit zoekvak.

ENDEMOL BREIDT BELANGEN IN FRANKRIJK AANZIENLIJK UIT

Met het verwerven van de overige 50% van de aandelen in de uiterst succesvolle Franse TV-producent ASP ENDEMOL breidt ENDEMOL Entertainment haar belangen in Frankrijk aanzienlijk uit. ENDEMOL Entertainment France, zoals de groep van bedrijven voortaan zal heten, bestaat nu uit de volle dochters ASP, Case Productions en Hubert Productions en de 50%-belangen in Société du Spectacles en PAF Productions. De transactie past in ENDEMOL’s strategie te komen tot een geïntegreerde groep van bedrijven met als gezamenlijk doel de grootste content provider van Europa te worden.

In de zomer van 1998 nam ENDEMOL een belang van 50% in Groupe ASP, het vooraanstaande productiebedrijf van TV-presentator Arthur en zijn zakenpartner Stéphane Courbit. Bij die gelegenheid werd de naam van de onderneming gewijzigd in ASP ENDEMOL. Binnen deze groep van bedrijven is TV-producent Case Productions het belangrijkste. Case produceert Arthur’s prime time entertainmentprogramma’s en muzikale shows voor de Franse televisie. De belangrijkste klanten zijn de zenders TF1, France 3 en M6. Na Case is Hubert Productions het belangrijkste productiebedrijf binnen ENDEMOL France.

Hier maken Hervé Hubert en presentator Vincent Lagaf hun programma’s voor TF1 en France 3. Hubert Productions is gespecialiseerd in prime time spelprogramma’s, infotainment magazines en comedies. ENDEMOL France heeft verder een 50% belang in Société du Spectacles van TV-ster Karl Zero en Michel Malaussena, dat werkt in opdracht van Canal+. Tot slot is ENDEMOL France, eveneens voor 50%, eigenaar van PAF Productions, het televisiebedrijf van presentator Marc-Olivier Fogiel en Nicolas Plisson. Ook PAF werkt voor Canal+.

ENDEMOL Entertainment is een internationale ontwikkelaar en producent van content voor televisie en online platforms. De onderneming, die haar hoofdkwartier in Nederland heeft, beschikt over dochterbedrijven en joint-ventures in 17 landen, waaronder de grote Europese markten, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Argentinië en Australië. (Endemol Entertainment NV)

Gerelateerde berichten