Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eerste platenlabel trekt zich terug uit Napster-rechtszaak

TVT Records doet niet meer mee aan de rechtszaak die verscheidene platenlabels hebben aangespannen tegen Napster.

TVT Records, een van de grootste onafhankelijke platenlabels uit de Verenigde Staten, is daarmee de eerste platenmaatschappij die afziet van de juridische strijd tegen de muziekuitwisseldienst Napster. Zelfs Bertelsmann, het mediaconcern dat een strategische alliantie heeft met Napster, heeft zich nog niet teruggetrokken uit de rechtszaak tegen Napster.

Steven Gottlieb, directeur van TVT Records, verklaarde dat de reden voor het laten vallen van de aanklacht tegen Napster de huidige ontwikkeling van Napster is. Het plan is om Napster om te vormen tot een dienst waarvoor gebruikers moeten betalen. “Daarmee kan Napster een belangrijke bron van inkomsten worden voor onze artiesten”, aldus Gottlieb tegenover persbureau Reuters. TVT Records brengt onder meer de cd’s van Snoop Dogg en Nine Inch Nails uit.

Bertelsmann zal de aanklacht laten vallen zodra Napster is omgevormd tot een betaalde dienst. Andere platenmaatschappijen zien vooralsnog echter geen reden om te stoppen met de rechtszaak tegen Napster.

In april 2000 spande de Recording Industry Association of America (RIAA) een rechtszaak aan tegen Napster. Volgens de muziekindustrie zou Napster inbreuk maken op het auteursrecht van de artiesten en platenlabels door gebruikers een platform te bieden voor de illegale verspreiding van mp3-muziek. (WebWereld)

Gerelateerde berichten