Search
Close this search box.

Giel Beelen reageert in 3FM nieuws

In het 3FM nieuws van 6 uur heeft Giel Beelen gereageerd op zijn uitlatingen in de Studio van komende week. Daarin zegt hij dat Mein Kampf van Hitler het “indrukwekkendste” boek is dat hij gelezen heeft. “Dat boek is belangrijk geweest voor de geschiedenis. Bovendien is het wel interessant om een boek van een geestelijk gestoorde te lezen”. Giel werd hierom ontslagen door de KRO.

De breuk is definitief volgens Ton Verlind. “Dit was de druppel die de emmer deed overlopen. Over een dergelijk boek doe je geen uitspraken die verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden” Hij ontkent echter dat de KRO een stok zocht om Giel mee te (ont)slaan. Maar: “Giel heeft in het verleden meer uitspraken gedaan die niet binnen het KRO beleid passen”. Giel Beelen daarintegen had juist het idee dat de samenwerking steeds beter werd. Dat zou blijken uit diverse gesprekken. “Er zat een stijgende lijn in het programma”. Bovendien snapt hij niet hoe je zijn uitspraak verkeerd kunt interpreteren.

Overigens gaat de KRO beter om met werknemers die ontslagen zijn dan de NCRV. “Giel mag het gebouw in, koffie drinken, zijn e-mail lezen en met iedereen praten, maar hij zal geen programma’s meer maken”, aldus Ton Verlind. De NCRV ontzegde Ferry Maat eerder de toegang tot het gebouw, na een verschil van mening over de muzieksamensteller van diens programma op radio 2. Het blijkt carrière-technisch niet slim om een middagprogramma te maken

De 3FM site is trouwens razendsnel aangepast. Nog voor twee-en was in de programmering het programma 0800-GielHier vervangen door eerst ‘radio3FM, met Gerard Ekdom’ en later ‘Ekdom in de middag’. Op de GielHiersite ( www.omroep.nl/kro/gielhier ) staat een korte mededeling van de KRO. Ook hier een verschil met de NCRV en radio 2 site, want daar staat nog steeds dat Ferry Maat een programma presenteert.

Giel blijft overigens wel zijn programma’s in de weekendnachten presenteren, zo heeft 3FM bekend gemaakt. Die uren zijn namelijk niet van de KRO, maar van respectievelijk 3FM gezamenlijk (dus ook een stukje KRO) en de AVRO.

Gedurende de gehele dag hebben 3FM jocks hun ongenoegen over Giel’s ontslag kenbaar gemaakt. Volgens Rob Stenders had de KRO dit kunnen zien aankomen en moeten ze niet flauw doen. Henk Westbroek maakte bergen dubbelzinnige opmerkingen en het team van ruuddewild.nl snapte er niks van.

Corne Klijn las een hele lijst emailtjes van teleurgestelde luisteraars voor. Gerard Ekdom, die de uren van Giel vanmiddag voor het eerst overnam begon, draaide als eerste plaat ‘Mixed Emotions’ van de Rolling Stones, om zijn gevoelens kenbaar te maken.

In het speciale forum dat de Radiowereld naar aanleiding van Giel’s ontslag heeft geopend, zijn de meningen verdeeld. Veel mensen vinden dat de KRO gewoon een reden zocht om Giel te ontslaan. Men vindt wel dat dit geen goeie stok was. Anderen zijn blij met het vertrek ‘van dat irritante mannetje’.

Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

De RadioWereld heeft even een apart forum over Giel Beelen online gezet, dit na aanleiding van zijn ontslag bij de KRO

Gerelateerde berichten