Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hot 3FM nieuws

Gisteren lazen we in het Rotterdamse dagblad een Artikel van de mannen van Van Katoen, waarin ze zich beklagen dat ze niet gedraaid worden op 3FM. De kop van het artikel was dan ook: ‘Van Katoen: ‘Nederlandse bands geen eerlijke kans op Radio 3” Zanger Bas Barnasconi (36) vindt dat Nederlandse bands die nog niet zo populair zijn, niet aan bod komen op de publieke zender Radio 3.

Dat liet hij ook duidelijk merken toen de band enige tijd geleden te gast was in BNN Live (zo 14-17). De Megatop 100 zou oneerlijk worden samengesteld en de muziekredactie van 3fm zou de laatste single niet laten draaien. De singel staat deze week op 25 in de Megatop 100 doordat lokale en regionale zenders het nummer wel draaien. Maar, nog steeds geen airplay op 3fm.

BNN Live dj Jeroen Kijk in de Vegte was het daar niet mee eens en liet dat ook merken in de uitzending. Nog maar eens een quootje uit het Rotterdams Dagblad van Barnasconi. ‘Alleen kreeg die jock daar vervolgens van zijn baas voor op zijn lazer. Zelf heb ik intussen veel steunbetuigingen van mensen uit ‘de industrie’ gekregen omdat ik op de nationale radio het hitnoterings- en muziekkeuzesysteem van Radio 3 aan de kaak durfde te stellen.’

Barnasconi is niet bang dat zijn actie het nog moeilijker zal maken voor Van Katoen. ‘Ik mag aannemen dat men hier volwassen mee omgaat. Want als we kennelijk zoveel fans en steun voor onze muziek hebben, moeten we toch ook een kans op de publieke radio krijgen?’

Wij vonden het echter opmerkelijk genoeg om even te checken of Jeroen Kijk in de Vegte echt aangepakt was door zijn baas. Jeroen reageert: ‘Ik heb zeker niet op m’n donder gehad van mijn baas. Ik heb absolute vrijheid in mijn programma en ik moet het wel heel bont maken om berispt te worden. Bovendien vind ik het ook wel des 3FM’s om zo’n discussie op de zender toe te staan.’

Over de reactie van Barnasconi in de krant meelt Jeroen KidV: ‘Ik moet wel zeggen dat ik het niet erg verstandig van hem vind. Hij kreeg in hetzelfde BNN-Live de kans 3 nummers uit zijn repertoire live te spelen. Waarmee zijn betoog eigenlijk totaal ongegrond was.’ Inmiddels is Van Katoen ook te zien geweest bij TOTP bij BNN op tv.

Kijk in de Vegte verdedigt 3FM: ‘Ik word zo langzamerhand een beetje moe van dat gezeik van al die mensen die zogenaamd het lef hebben op 3FM te zeiken. Er is geen zender in Nederland die nieuwe acts en bands (inclusief veel Nederlandse) meer een eerste radiopodium biedt. Dat weet ik, dat weet jij en dat weten de bands. En tevens is er geen zender waar je als individuele programmamaker zo veel (muzikale) vrijheid hebt. En ik denk toch dat ik dat wel kan weten. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we ALLES maar moeten draaien. En daar is onze zeer deskundige muziekredactie (Ben Houdijk, Basyl de Groot, Corne Klijn en Patrick Kicken – VRR)voor aangenomen.

Ik acht deze mensen zeer hoog en ik denk dat zij op basis van hun vakkennis goed weten waar ze het over hebben. En dat zij met goede argumenten een dito keus kunnen maken. Ik vind het jammer dat zo iemand dan op zo’n manier zijn puur persoonlijke gram probeert te halen. Maar goed. Ook hier geldt ongetwijfeld het spreekwoord ‘hoge bomen… etc’.’

Lees ook het artikel in het Rotterdams Dagblad.

Op www.vankatoen.nl kun je zien hoe je deze heren kunt steunen door een uitgebreide uitlleg op de site.

Overigens komt BNN Live aanstaande zondag 28 januari uit Het Café van Purmerend aan de Koemarkt. Daar zullen Brainpower en Spitball te gast zijn.

De Marshall Mathers special, met interviews, live opnamen en veel obscuur materiaal. Aanstaande vrijdag 2 feb.in Het Lek (22-1).

Eminem, Marshall Mathers, Slim Shady: Wie is hij nu echt? De uit Detroit afkomstige rapper neemt op zijn platen geen blad voor de mond en ook zijn interviews staan altijd garant voor het nodige verbale vuurwerk. Eminem vertelt in Het Lek openhartig over de eerste plaat die hij kocht, wat hij zou doen als hij president was van de Verenigde Staten en de drie belangrijkste dingen in het leven (sex, drugs en hiphop?). Ook is er een gesprek met Dr. Dre en Eminem over hun eerste ontmoeting. Daarnaast zijn er live opnamen van Eminem’s laatste optreden in de Amsterdamse Melkweg, plus aandacht voor de ruzies die hij in zijn muziek uitvecht met Everlast, Christina Aguilera, Insane Clown Posse en…zijn moeder.

Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Gerelateerde berichten