Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio Northsea weer in de ether

In Groot Brittanie zijn de zeezenders nog niet zo in de vergetelheid geraakt als in ons land. Zo zal vanaf 28 mei ook een vier weken durende RSL (korte uitzendlicentie) plaatsvinden onder de naam Radio Northsea International (RNI).

Net als afgelopen voorjaar vanuit de haven van Harwich, en in 1999 vanaf de Noordzee voor Clacton on sea. Ook ditmaal wordt gebruik gemaakt van het voormalig lichtschip de LV 18. Inmiddels is dit schip verkocht aan de “LV 18 trust” die er een offshore-radio museum van wil maken. Samen met een groep vrijwilligers “friends of the LV 18” is begonnen met het restaureren van het schip onder aanvoering van ex-Caroline technicus Mike Barrington. Op dit moment wordt er gewerkt aan de generatoren aan boord, terwijl begin deze maand voor het eerst in tien jaar de “lantaarn” het weer deed.

In augustus vorig jaar huisveste het schip nog een Caroline RSL die overigens niet door, maar wel met instemming van het officiele Caroline plaatsvond. De RSL’s mogen plaatsvinden met een zeer laag vermogen, zodat ontvangst in Nederland slechts in het westen mogelijk is. Over inhoud van de programma’s is nog niets bekend gemaakt, we houden je op de hoogte. (Hofstad)

Gerelateerde berichten