Search
Close this search box.

Carla Honing en Guikje Roethof presenteren Gezondheidsplein

Gezondheidsplein is de titel van het nieuwe AVRO-programma dat vanaf maandag 29 januari 2001 iedere werkdag tussen 15.00 en 16.00 uur actuele informatie biedt over gezondheid, waarbij ook calamiteiten met gezondheidseffecten aan de orde zullen worden gesteld. Gezondheidsplein biedt ook algemene informatie over gezondheidsonderwerpen, zoals: voedsel en vitaminen, (stoppen met) roken, bewegen, chronische ziekten, bevallen, afslanken, reizen en gezondheid, werkers in de zorg en natuurlijk de positie van de patiënt. Daarnaast is er aandacht voor minder ‘zware’ zaken. Productvergelijking, voedingsadviezen, bewegingsadviezen, agendarubriek, en informatie over snufjes, koopjes en nieuwigheden op het gebied van gezondheid.

Gezondheidsplein is méér dan een televisieprogramma; er is ook de gelijknamige internetsite www.gezondheidsplein.nl. Internet geeft de mogelijkheid om onderwerpen verder uit te diepen. Daarnaast is de site voor de redactie een belangrijke bron van informatie. Kijkers kunnen vragen stellen via internet. In de uitzending zal een expert een aantal vragen direct beantwoorden. Bovendien kunnen kijkers via internet doorpraten met de specialisten die in het programma optreden. Na afloop van elke uitzending vindt namelijk een chatsessie plaats via internet.

Carla Honing studeerde aan de Pedagogische Academie in Zwolle. In 1983 ging Carla Honing aan de slag bij de Overijsselse Ziekenomroep (OZO). Vijf jaar later vertrok zij naar de lokale omroep in Zwolle. In 1990 nam ze plaats achter de microfoon bij Radio Oost. Bij TV Oost werkte Carla Honing aan nieuws- en sportprogramma’s, en was ze korte tijd werkzaam voor Sport 7. Daarna keerde zij terug naar TV Oost. In 1997 presenteerde Carla het landbouwprogramma ‘Van het land’ bij RTL4. Sinds 1999 presenteerde zij bij SBS6 ‘Hart van Nederland’.

Guikje Roethof volgde een opleiding aan de Theaterschool in Amsterdam. Zij begon haar carrière als actrice en zangeres. In 1985 maakte ze de overstap naar de journalistiek. Zij werkte onder andere voor de Haagse Post en de Groene Amsterdammer. In 1988 nam ze plaats achter de microfoon bij VARA radio. Van 1988 tot 1994 presenteerde Guikje Roethoef veelvuldig bij de VARA en VPRO-radio. In 1994 werd zij gekozen als lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal voor D66. Sinds 1998 is Guikje Roethof actief in de wereld van Internet. (AVRO)

Gerelateerde berichten