Zoeken
Sluit dit zoekvak.

IEDEREEN ZIJN EIGEN RADIOSTATION IN 2001!

Nog geen goed voornemen bedacht voor 2001? We hebben er eentje voor je! Begin dit jaar je eigen radiostation. ’t Is eens wat anders en wat je zelf doet, doe je beter… Bovendien kost het je minder geld dan een doorsnee avondje stappen. Kennis van zaken is nauwelijks nodig. Knappe bedrijven stopten immers al hun know how in een aantal ‘doosjes’, die kant en klaar, maar vooral uitnodigend op radiomakers in spe liggen te wachten.

TE ONTVANGEN TOT… HET EINDE VAN DE TUIN
NetPlay Radio is zo’n oerdegelijk ‘pay and go’ pakket dat je voor 189 dollar in huis haalt. Je zendt je eigen programma’s op FM uit tussen 87.9 en 107.9 MHz. Je sluit de audio-uitgang van jouw computer op het kastje aan, waarna je in een… straal van ruim dertig meter te ontvangen bent op alle FM-ontvangers. Heb je geen eigen programma’s? Geen nood, dan prik je gewoon het signaal van een ‘echt’ radiostation dat via het internet uitzendt door. Het spreekt vanzelf dat het hierbij niet steeds om radiostations moet gaan, maar dat je om het even welk geluid dat zich je computer bevindt, via NetPlay Radio, op FM kan uitzenden.

HANDIGE HARRY’S DOEN HET VEEL GOEDKOPER
Revolutionair is het natuurlijk niet, want eigenlijk gaat het om een eenvoudig FM-zendertje. De nodige componenten zijn alweer eeuwen in de gewone handel verkrijgbaar. Ben je wat handiger dan de doorsnee houtkachel, dan bestel je online een complete kit voor heel wat minder geld. Je zet die daarna zelf in elkaar, met hetzelfde resultaat als NetPlay Radio. Zo zijn er bij het Canadese Canakit vier verschillende pakketten te bestellen. Een miniatuur-, een gewone-, een walkman- en een professionele stereoversie in hifikwaliteit. Het laatste en tevens het duurste model zendt uit in een straal van 150 meter in stereo. De duurste kit kost… 30 dollar.

SCHEMA’S TEN GRABBEL BIJ CANADESE UNIVERSITEIT
Ben je echt de handigste thuis, dan koop je gewoon alle noodzakelijke componenten in naaste elektronicazaak. Schema’s van zelf te bouwen FM-zenders in alle mogelijke maten en gewichten vind je op de website van de University of Guelph in Canada. Eenmaal ter plekke, klik je op ‘search’ en je vult het woord ’transmitter’ in. Seconden later weet je niet wat je ziet. De non techneuten omdat ze alleen maar vreemde schema’s zien, de wel techneuten, omdat ze door het lint gaan van de ongelooflijke berg informatie.

We horen graag van je hoe het is afgelopen!
NetPlay Radio
Canakit
University of Guelph
(Clickx / Radiovisie)

Gerelateerde berichten