Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inauguratie Bush rechtstreeks bij NOS

Zaterdag 20 januari wordt George W. Bush de 43e president van de Verenigde Staten. NOS-Actueel zendt de inauguratie van de nieuwe president rechtstreeks uit op Nederland 2 van 17.30-18.55 uur. Ook op Radio 1 zal de inauguratie rechtstreeks worden uitgezonden door het Radio 1 Journaal (17.00-19.00 uur).

De ceremonie rondom de inauguratie begint omstreeks 17.30 uur Nederlandse tijd. Nadat de nieuwe vice-president Dick Cheney de eed heeft afgelegd, zal om precies 18.00 uur George W. Bush de eed afleggen. Na de eedaflegging houdt Bush zijn eerste toespraak als president.

Televisie
In Hilversum presenteert Maartje van Weegen de tv-uitzending. Zij praat in de studio met gast en Amerikadeskundige Ruth Oldenziel over de inauguratie. Charles Groenhuijsen geeft vanuit Washington rechtreeks commentaar bij de beelden. Verder wordt er teruggekeken op de chaotisch verlopen verkiezingsstrijd en is er aandacht voor de protesten tijdens de inauguratie en de samenstelling van de regering van Bush.

Omdat het hier om een rechtstreekse uitzending gaat, is de speech van de president niet van tevoren beschikbaar. Daarom is er geen reguliere ondertiteling mogelijk. Wel wordt de toespraak van Bush live ondertiteld via Teletekstpagina 899. De presentatie zal door Maartje van Weegen worden gedaan.

Radio
Ook het Radio 1 Journaal zal de inwijding van Bush rechtstreeks verslaan vanuit Washington. Verslaggevers zijn bij de inauguratie zelf aanwezig en praten met het publiek. Meteen daarna wordt de inauguratie besproken in Hilversum met deskundige Mark de Konink, hoofdredacteur van De Gelderlander en ex-correspondent in Washington. Ook is de Nederlandse leverancier van de bloemen voor de nieuwe president te gast in de studio. Het Radio 1 Journaal zal in verband met de inauguratie een half uur langer duren dan normaal (tot 19.00 uur i.p.v. 18.30 uur). (NOS)

Gerelateerde berichten