Zoeken
Sluit dit zoekvak.

LOVE RADIO BLIJFT OP DE KABEL IN UTRECHT

Het Commissariaat voor de Media heeft de kabelexploitant in de gemeente Utrecht, N.V. Casema, opgedragen om het signaal van Love Radio te blijven doorgeven, in ieder geval totdat de in te stellen programmaraad een advies heeft gegeven over de samenstelling van het radiopakket. Het Commissariaat heeft de gemeenteraad van Utrecht verplicht om deze Programmaraad binnen drie maanden in te stellen.

Love Radio kreeg vorig jaar van Casema te horen dat zij van de kabel zou worden gehaald. Hiertegen heeft Love Radio bezwaar gemaakt bij het Commissariaat, waarbij werd aangevoerd dat Casema zich volgens de wet moet kunnen beroepen op een advies van de programmaraad. De gemeente Utrecht heeft echter nog geen programmaraad ingesteld. Casema heeft daarom in overleg met de gemeente een nieuw pakket samengesteld. De gemeente heeft 20 publieke radiozenders aanbevolen en Casema heeft 12 commerciële zenders toegevoegd. Na zeven jaar uitzenden is Love Radio uit dat pakket gehaald, volgens Casema om redenen van pluriformiteit.

Behandelend Commissaris Inge Brakman: “Programmaraden moeten adviseren over het radio- en televisieaanbod. Het gaat daarbij om een inhoudelijk oordeel over een pluriform pakket dat door een onafhankelijk en representatief orgaan gegeven moet worden. De gemeente Utrecht kan en mag niet op die stoel gaan zitten; zij is wettelijk verplicht een programmaraad in te stellen. Casema behoort zich te laten adviseren over het basispakket. De gemeente Utrecht is de enige grote gemeente waarin nog geen programmaraad functioneert.”

René Witzel, directeur van Wegener Radio & Televisie, waartoe het station Love Radio behoort: “Love Radio is alleen via de kabel te ontvangen en is voor haar distributie afhankelijk van zorgvuldige besluitvorming en procedures voor toegang tot de kabel. In Utrecht was hiervan geen sprake. Love Radio is dan ook blij met de uitspraak van het Commissariaat”.

Love Radio, het enige Nederlandse radiostation dat via de kabel 24 uur per dag non-stop de mooiste R&B en soft soul hits uitzendt, blijft dus ook te beluisteren in Utrecht op de kabelfrequentie 92.9 Mhz. (Love/M)

Gerelateerde berichten