Zoeken
Sluit dit zoekvak.

NOZEMA KAN NOG DEZE MAAND VERKOCHT WORDEN

De NOS en de Wereldomroep willen dit jaar hun aandelen in zenderexploitant Nozema verkopen. De Staat (59%), de NOS (40%) en de Wereldomroep (1%) zien het aandeelhouderschap van Nozema niet langer als een kerntaak. Zij willen het totale pakket aan één enkele partij verkopen. Wie de nieuwe eigenaar wordt is voorlopig onbekend. Nog deze maand wil het bedrijf zelfstandig worden. Vooraleer dit kan, moet de koningin nog haar handtekening zetten, waarna publicatie in het Staatsblad volgt.

De Tweede Kamer heeft onlangs de wet ingetrokken die een bedrijfsvoering als een normale BV in de weg stond. Er komt een Raad van Commissarissen op afstand en een volledig bevoegde directeur, in plaats van de huidige situatie waar een Raad van Beheer de eigenlijke directie vormt. De huidige constructie stamt uit 1935, de tijd van het verzuilde omroepbestel. (Noze Magazine/RadioVisie)

Gerelateerde berichten