Zoeken
Sluit dit zoekvak.

RADIO 10 PROFITEERDE NIET VAN RECLAMEGROEI IN 2000

Eergisteren hield bestuursvoorzitter J. Houwert van Wegener zijn nieuwjaarstoespraak. Daarin maakte hij ondermeer bekend te hopen in het eerste kwartaal van 2001 een strategische partner te hebben gevonden voor de radio- en televisie-activiteiten van het bedrijf. Al eerder maakte Wegener bekend hierover met verschillende partijen te onderhandelen.

Televisiezender The Music Factory (TMF) boekte in Nederland voor het eerst een positief resultaat. Radio 10 FM daarentegen ging niet vooruit. Het station wist onvoldoende te profiteren van de groei van de markt voor radioreclame. De grootste uitgever van regionale kranten in Nederland kwam in 1999 nog uit op een nettowinst van bijna 102 miljoen gulden. De cijfers voor 2000 worden op 15 maart gepubliceerd.

De krantenpoot van Wegener, die vorig jaar de regionale kranten van VNU overnam, draaide in 2000 goed. Dat was vooral het gevolg van de aanhoudende stijging van personeelsadvertenties in de dagbladen. Ook het advertentievolume van de huis-aan-huisbladen steeg. De prestaties van Wegener in de direct marketingsector waren teleurstellend, hetgeen Houwert al in augustus bij de presentatie van de halfjaarcijfers constateerde. (ANP/RadioVisie)

Gerelateerde berichten